«ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018»: Έφεδροι, Εθνοφύλακες και Διάβαση Ευκαιρίας του Νέστου

ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2017

«ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018»: Λίγες ώρες μας χωρίζουν από την έναρξη της άσκησης. Διάβαση Ευκαιρίας του Νέστου και Έφεδροι και Εθνοφύλακες εν δράσει.

 

 

Αναβαθμισμένη φέτος η Εθνική Διακλαδική Άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018», με την οποία οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας στέλνουν ισχυρό μήνυμα αποτροπής.  Σύμφωνα με πληροφορίες του Armynow.net στο πλαίσιο της άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018» θα πραγματοποιηθούν συνολικά 300 δράσεις του Στρατού Ξηράς, ενώ θα συμμετέχουν 25.000 άτομα προσωπικό. Επιπλέον θα κληθούν με φύλλα ατομικής προσκλήσεως 5000 Έφεδροι, από συγκεκριμένες ειδικότητες όπως οι Ειδικές Δυνάμεις, τα Τεθωρακισμένα και το Πυροβολικό.

Στο πλαίσιο του «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ» έχουν σχεδιαστεί να πραγματοποιηθούν τέσσερις ασκήσεις με αιχμή του δόρατος την τελική φάση που θα πραγματοποιηθεί στο Πεδίο Ασκήσεων – Βολών «ΑΕΤΟΥ» κοντά στην Αλεξανδρούπολη την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου.

Οι ασκήσεις που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν είναι:

  • Η ΤΑΜΣ Λόχου Εθνοφυλάκων του ΤΕΘ Καβάλας, στη Θάσο, το Σάββατο 6 Οκτωβρίου.
  • Η ΤΑΜΣ «ΜΗΝΙΩΤΑΚΗΣ» του ΤΕΘ Φερών και του 534 Τάγματος Προκάλυψης και θα διεξαχθεί στο Δέλτα του Έβρου την Κυριακή 7 Οκτωβρίου.
  • Η ΤΑΜΣ «ΒΕΛΙΣΑΡΙΟΣ» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου στο Πεδίο Ασκήσεων και Βολών «Ψηλός Στάλος» στον Έβρο με ευθύνη της XVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού. Στην άσκηση αυτή θα πάρουν μέρος εκτός από το Πεζικό, μονάδες Τεθωρακισμένων, Πυροβολικού και μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας και της Αεροπορίας Στρατού. Η άσκηση θα γίνει νυχτερινές ώρες.
  • Συνέχεια της ΤΑΜΣ «ΒΕΛΙΣΑΡΙΟΣ» θα είναι η ΤΑΜΣ «ΧΑΛΥΒΔΙΝΟΣ ΘΩΡΑΚΑΣ»,  στις 12 Οκτωβρίου, την οποία θα εκτελέσουν η 24η και 25η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία. Η συγκεκριμένη άσκηση που θα πραγματοποιηθεί ξημερώματα, περιλαμβάνει διάβαση ευκαιρίας του ποταμού Νέστου και θα γίνει για πρώτη φορά στα πλαίσια του «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ», ενώ μετά τη διάβαση τα υπερσύγχρονα LEO 2 HELL θα ρίξουν βολές στο Πεδίο Βολών Ξάνθης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ