«ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018»: Πότε ξεκινάει πού θα διεξαχθεί η τελική φάση – ΒΙΝΤΕΟ

ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2017
Φωτογραφία από την άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2017»

Στην τελική ευθεία βρίσκεται πλέον η Εθνική Διακλαδική άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018». Διαβάστε πότε ξεκινάει και που θα διεξαχθεί φέτος η τελική φάση.

 

 

Από τις 5 έως τις 12 Οκτωβρίου 2018 αναμένεται να διεξαχθεί η Εθνική διακλαδική άσκηση με την επωνυμία «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018». Η άσκηση που θα ξεκινήσει στις 5 Οκτωβρίου θα ολοκληρωθεί στις 12 Οκτωβρίου στο ΠΒ ”ΑΕΤΟΣ”, κοντά στην Αλεξανδρούπολη.

Η άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018» είναι μία άσκηση μεγάλης κλίμακας, η οποία σχεδιάζεται και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ, με τη συνδρομή των Γενικών Επιτελείων.

Διεξάγεται σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο και εντός του FIR Αθηνών, επί βάσεως ΤΑΑΣ (Τακτική Άσκηση Άνευ Στρατευμάτων) και ΤΑΜΣ (Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων).

Στην άσκηση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία και τις Μείζονες Διοικήσεις με τις υποτεταγμένες, σε αυτές, μονάδες, συμμετέχουν και Φορείς του Πολιτικού Τομέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του evros24  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκοπής Παυλόπουλος θα βρεθεί στον Έβρο για να παρακολουθήσει την τελική φάση της διακλαδικής άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ». Η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, επίσημα, ωστόσο από τη στρατιωτική ηγεσία θεωρείται δεδομένη.

Σκοποί της άσκησης

Η εξέταση – αντιμετώπιση της δημιουργουμένης από τις διεθνείς εξελίξεις κατάστασης, στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας.

Η εφαρμογή σχεδίων, καθώς και η εκπαίδευση των Επιτελείων και των Μονάδων στη διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων.

Η εφαρμογή και αξιολόγηση των σχεδίων, διαδικασιών και η διατήρηση της μαχητικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η προαγωγή της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των φορέων του πολιτικού τομέα, στην μεγαλύτερη δυνατή έκταση που απαιτείται, κατά την εφαρμογή των εθνικών σχεδίων.

Δείτε βίντεο από την άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2017:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ