ΠΑΣΟΚ: Ο ναύαρχος Χρηστίδης “δραπετεύει”, τα ΕΑΣ βουλιάζουν

Ο ναύαρχος Χρηστίδης “δραπετεύει” την ώρα που τα ΕΑΣ βουλιάζουν υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ σε μια σκληρή ανακοίνωσή του για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Μια σκληρή ανακοίνωση για την κατάσταση στα ΕΑΣ και την παραίτηση Χρηστίδη, έβγαλε ο τομέας άμυνας του ΠΑΣΟΚ.  Δείτε τι λέει:

Η διοίκηση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ ΑΒΕΕ) δραπετεύει ενώ το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) αδιαφορεί για την βιωσιμότητα της μίας εκ των δύο ελληνικών εταιρειών στρατηγικού χαρακτήρα, εθνικού σκοπού και συμφέροντος καθώς η ύπαρξη και η παραγωγική της λειτουργία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Άμυνα και Ασφάλεια της Χώρας.

Η διάσωση της εταιρείας κερδήθηκε και συμφωνήθηκε το 2013 με τους εταίρους, από την τότε πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και σημερινή πρόεδρο της Δημοκρατικής  Συμπαράταξης (ΔΗ.ΣΥ) κ. Φώφη Γεννηματά. Από τις αρχές του περασμένου έτους με δελτία τύπου και συνεχείς ερωτήσεις και προτάσεις στην βουλή των Ελλήνων η ΔΗ.ΣΥ έχει τονίσει στην κυβέρνηση, ότι ο αυτόματος πιλότος δεν διασφαλίζει την βιωσιμότητα της εταιρείας αλλά απαιτούνται δράσεις τόσο από την πολιτεία όσο και από την διοίκηση της εταιρείας οι οποίες αναλυτικά περιγράφονται και στις ανακοινώσεις των εργαζομένων σ’ αυτή.

Επί ένα έτος το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας καθησυχάζει τόσο τους εργαζομένους όσο και την κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗ.ΣΥ θεωρώντας την ανησυχία τους ως ανεδαφική και ανυπόστατη. Με τον πλέον επίσημο τρόπο την 24η Νοεμβρίου 2016, ο Αναπληρωτής Εθνικής Άμυνας (ΑΝΥΕΘΑ) κ. Βίτσας, παρουσία της διοίκησης της εταιρείας, διαβεβαίωσε την διαρκή επιτροπή άμυνας και εξωτερικών υποθέσεων της βουλής των Ελλήνων, ότι το Υπουργείο έχει δρομολογήσει όλες τις λύσεις στα καυτά προβλήματα της εταιρείας. Έκτοτε, σε σχεδόν εβδομαδιαία βάση, είμαστε αναγνώστες δελτίων τύπου των εργαζομένων στα ΕΑΣ και της ΓΕΣΕΕ που καταγγέλλουν αυθαιρεσίες αλλά και ανησυχία για το μέλλον της εταιρείας λόγο ολιγωρίας της διοίκησης όπως, την απουσία businessplan, αδράνεια στην υλοποίηση των εν ισχύ συμβάσεων, παρόλο που η βουλή των Ελλήνων της εξασφάλισε φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, τορπιλισμό της παραγωγής κά.

Κύριε Υπουργέ η διοίκηση της εταιρείας που εσείς τοποθετήσατε δραπετεύει την κρίσιμη στιγμή που εσείς διαβεβαιώνετε ότι «όλα βαίνουν καλώς» καταγγέλλοντας «πολιτικές που δεν στηρίζουν έμπρακτα τον στρατηγικό πυλώνα της Άμυνας και δη της Εθνικής Αμυντικής Βιομηχανίας» (sic). Έχετε απάντηση για αυτό;

Η ενίσχυση της εταιρεία με 40Μ ευρώ και η πώληση του οικοπέδου της Ελευσίνας που θα έδειχναν προσωρινή οικονομική ανάσα και θα έλυναν τα προβλήματα της παραγωγής στην εταιρεία, όπως διαβεβαιώσατε την βουλή των Ελλήνων την  24η Νοεμβρίου, δεν έχουν ευοδωθεί. Για αυτό υπάρχει απάντηση; Συνδέεται με την απομάκρυνση της διοίκησης της εταιρείας;

Η ελληνική αμυντική βιομηχανία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής πολιτικής για την άμυνα και την ασφάλεια της Χώρας, είναι εθνική ανάγκη και ως τέτοια αντιμετωπίζεται από την Δημοκρατική Συμπαράταξη. Αναμένουμε την άμεση απάντηση στα ερωτήματά μας και φυσικά επίσημη ενημέρωση της βουλής των Ελλήνων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ