Πατρίκιοι, πληβείοι και σύνδρομα εξουσίας

ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΤΣΙΟΣ–Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α –π. Παντείου

 

 

Παρακολούθησα με ”αηδία” την φωτογραφική εικόνα Ευρωβουλευτή να κάνει τις αγορές του σε super market (όταν αυτός ο κύριος θα έπρεπε να οικουρεί, λόγω της κατάστασης που βιώνουμε και των μέτρων και περιορισμών που μας επιβλήθηκαν από την Πολιτεία) και βέβαια τον αστυνομικό συνοδό της προσωπικής του ασφάλειας (…να έχουμε να λέμε), ο οποίος ως ”αχθοφόρος” μετέφερε τα καρότσια του …. α ξιότιμου Ευρωπατέρα μας, ”φόρα παρτίδα”, χωρίς ίχνος ντροπής αυτού του … κυρίου της εξουσίας, για τον οποίο ο εν λόγω αστυνομικός είναι ο …”καλός μπάτσος”, ως πιστό ”υπηρετικό” προσωπικό, ενώ οι μάχιμοι αστυνομικοί του πεζοδρομίου, του νυχτοκάματου και των συνόρων, μπορεί να είναι οι … ”κακοί μπάτσοι”…

Δεν θα περίμενα βέβαια και κάτι διαφορετικό από κάποια μερίδα προσώπων που ασκούν εξουσία, οι οποίοι ”μεθυσμένοι” από το … ”απυρόβλητο” της εξουσίας και από τυχόν προσωπικά σύνδρομα  και ως εκ του ασφαλούς, διακηρύσσουν λεκτικά τις έννοιες της … δημοκρατίας, της … αλληλεγγύης, του … ανθρωπισμού, ενώ αυτές οι αναξιοπρεπείς  πράξεις τους αντιβαίνουν αυτές τις λέξεις, μας προσβάλλουν και μας θυμίζουν συμπεριφορές τύπου ”απαρντχάιντ”… και της ”καλύβας του μπάρμπα-Θωμά”…

Ο αστυνομικός βέβαια ανήκει στην κατηγορία των ”πατρικίων”, αφού για να βρεθεί στο πλευρό του ”κυρίου” είχε περισσότερα …. ”τυπικά και ουσιαστικά προσόντα” …. (ο νοών νοήτω), από τους ”πληβείους” συναδέλφους του που μάχονται το έγκλημα και τον σουλτάνο με κίνδυνο της ζωής τους .

Στην προκείμενη περίπτωση έχουμε διττή προσβολή της αξιοπρέπειας, της ηθικής και της προσωπικότητας. Από την μία όψη του  ”αφεντικού”  και από την άλλη όψη του καλού ”υπηκόου”, ο οποίος όμως ”βολεύεται” έναντι των άλλων με την ”εξουσία” που του προσδίδει ο ”κύριός του”… με το να βρίσκεται στο πλευρό του ….

Δεν είμαι βέβαιος (επιεικώς), αν είχε παραστεί ανάγκη ο αστυνομικός να προσφέρει την προστασία του προς τον ”κύριό του” αλλά και προς τον εαυτό του, έναντι κάποιας απειλής, η προσβολής της σωματικής τους ακεραιότητας, γιατί … προείχαν τα μακαρόνια, τα όσπρια και τα χαρτιά υγείας , που ήταν επιφορτισμένος κατ’ εντολή, να σπρώξει προς το αυτοκίνητο του … ”κυρίου”.

Όλα αυτά στην … σύγχρονη Ευρωπαϊκή Ελλάδα του 2020 ……………..

Η παραπάνω αφήγηση είναι αποκύημα της προσωπικής μου φαντασίας και εικονική πραγματικότητα , ουδεμία σχέση έχει με ……… πρόσωπα και καταστάσεις……. και μπορεί να συμβεί στη χώρα του … Πήτερ-Πάν…..

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ