Πεδίο βολής Νευροκοπίου: Κινδύνεψαν ζωές από λάθος πυροβολισμό – Τι έγινε

ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Άγιο» είχαν κυριολεκτικά όσοι βρίσκονταν στο Πεδίο βολής Νευροκοπίου, καθώς από λάθος πυροβολισμό παρά λίγο να θρηνούσαμε θύματα.

Τα πιο τραγικά αποφεύχθηκαν χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητας μονάδας στο πεδίο βολής Νευροκοπίου, όταν υψηλόβαθμο στέλεχος της μονάδας προσπαθώντας να δείξει κάτι στους εκπαιδευόμενους, κι ενώ το όπλο του είχε πάθει εμπλοκή πάτησε τη σκανδάλη και αυτό εκπυρσοκρότησε, στο έδαφος χωρίς ευτυχώς να υπάρχουν θύματα ή τραυματίες.

Συγκεκριμένα, χθες κι ενώ ήταν προγραμματισμένη η διενέργεια νυχτερινής εκπαίδευσης στο  πεδίο βολής Νευροκοπίου, από συγκεκριμένη μονάδα. Γύρω στις 10 το βράδυ κι ενώ ήταν σε εξέλιξη η εκπαίδευση των οπλιτών, ένα ανώτερο στέλεχος της μονάδας επιχείρησε να δείξει «κάτι» στους στρατιώτες, κι ενώ το όπλο του είχε εμπλοκή, πάτησε τη σκανδάλη κι αυτό εκπυρσοκρότησε.

Το αποτέλεσμα ήταν η βολή να σκάσει στο έδαφος και να τρομάξει τους οπλίτες, οι οποίοι κυριολεκτικά είχαν «άγιο» και δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός ή κάτι πολύ χειρότερο.

Για το συμβάν ενημερώθηκαν άμεσα τα προϊστάμενα κλιμάκια της μονάδας και διατάχθηκε κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ώστε να διαπιστωθεί για πιο λόγο έγινε αυτή η παρακινδυνευμένη κίνηση που θα μπορούσε να έχει κοστίσει σε ανθρώπινες ζωές.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. τρομαξαν οι οπλιτες. Φαντασου να βρεθουν σε κρητικο γαμο η σε πεδιο μαχης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ