Η άγνωστη ιστορία πίσω από το περιπολικό των 500 ίππων της ΕΛ.ΑΣ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ

Μια παροπλισμένη Skoda Octavia της Ελληνικής Αστυνομία μεταμορφώθηκε σε πραγματικό τετράτροχο κτήνος απόδοσης 500 ίππων εξαντλώντας κάθε περιθώριο βελτίωσης και αναβάθμισης.

Μολονότι δεν διαθέτει την αίγλη και την λάμψη εκείνων των περιπολικών που «στελέχωσαν» την περίφημη «Oμάδα Σίγμα», η άσημη λευκή Skoda Octavia με τα γνωστά σε όλους μας διακριτικά λίγο έλειψε να κατακτήσει τον τίτλο του ισχυρότερου-ικανότερου περιπολικού που έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Ελληνική Αστυνομία.

H Skoda Octavia πρώτης γενιάς παρέμενε παροπλισμένη σε εγκαταστάσεις της ΕΛΑΣ στην Αμυγδαλέζα έως ότου ένας αστυνομικός αποφάσισε να αλλάξει τη μοίρα του περιπολικού, επενδύοντας πάνω το όνειρο της δημιουργίας ενός πανίσχυρου και ικανότατου τετράτροχου.

Η συνέχεια γράφτηκε σε ένα συνεργείο στο Μενίδι, το οποίο και ανέλαβε να επαναφέρει στη ζωή τον κινητήρα της Skoda Octavia, προχωρώντας ταυτόχρονα στη θεαματική αναβάθμισή του.

Σύμφωνα με τους μηχανικούς που επιμελήθηκαν τις εργασίες αναβάθμισης, η ισχύς του περιπολικού έφτασε τους 500 ίππους, ωστόσο, δεν είναι μόνον ο κινητήρας ο οποίος απέκτησε υπερφυσικές δυνατότητες αλλά και τα υπόλοιπα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου, ξεκινώντας από τις αναρτήσεις και καταλήγοντας στο σύστημα πέδησης.

Μάλιστα, η τελική ταχύτητα του βελτιωμένου περιπολικού είναι 268 km/h, όπως μετρήθηκε από σύστημα GPS.

Ανάμεσα στις αλλαγές που έχει κάνει ο ειδικός φρουρός περιλαμβάνονται σφυρήλατα πιστόνια, νέα μεγάλη τουρμπίνα, αλλά και πιο σπορ ανάρτηση, μεγαλύτερα ελαστικά και 6πίστονες δαγκάνες για τα φρένα. Ο ίδιος, δηλώνει ότι η δύναμη μπορεί να αυξηθεί ακόμη περισσότερο, φθάνοντας στους 550 ίππους.

ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΕΛ.ΑΣ.

Επιπλέον των παραπάνω, υπάρχει και σύστημα που αλλάζει τη χαρτογράφηση του μοτέρ για να κινείται σε καθημερινές συνθήκες με λιγότερα άλογα, ενώ το πρόγραμμα των 500 ίππων μπορεί να επιλεγεί σε καταστάσεις ανάγκης όπως μια καταδίωξη, για να μεταφερθεί ένα άτομο που χρήζει βοήθειας κ.λπ.

Το περιπολικό των 500 ίππων αποτέλεσε την αφορμή ώστε ο εμπνευστής του και ο άνθρωπος που χρηματοδότησε τη δημιουργία του, ο Γιώργος Βραχνής, να γίνει γνωστός στους κύκλους της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ 500 ΙΠΠΩΝ

 

Με πληροφορίες από carandmotor.gr & newsauto.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ