ΠΕΝΕΦΥΟ: Ολοκλήρωση 6ου Βασικού Σχολείου Μαχητή

Τo διήμερο 14-15 Ιουλ 2018 διεξήχθη η δοκιμασία αποφοίτησης της 1ης εκπ/κής σειράς του 6ου ΒΣΧΜΧ της Πανελλήνιας Ένωσης Εφέδρων Υπαξ/κών & Οπλιτών (ΠΕΝΕΦΥΟ).

 
 
 
Η πρακτική και γραπτή εξέταση των υποψηφίων υπήρξε το επιστέγασμα της εκπαιδεύσεως στο πλαίσιο του Σχολείου που είχε αρχίσει από τον Σεπτέμβριο. Σκοπός του ΒΣΧΜΧ είναι κάθε Εθελοντής Έφεδρος να καλύψει τα κενά της θητείας του αποκτώντας τις βασικές εκείνες γνώσεις που θα του επιτρέψουν, εφ’ όσον και όποτε τυχόν απαιτηθεί, να επιχειρήσει με ασφάλεια για τον εαυτό του και τους συναδέλφους του και να ολοκληρώσει με επιτυχία την αποστολή που θα του ανατεθεί.
Η δομή του ΒΣΧΜΧ είναι προσαρμοσμένη ώστε να προετοιμάζει, στα μέτρα πάντα των δυνατοτήτων και των μέσων που μπορεί να διαθέτει μία Ένωση Εθελοντών Εφέδρων, μαχητές του Πεζικού, κατά κύριο λόγο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις ίδιες γνώσεις δεν απαιτείται να διαθέτει κάθε μαχητής ανεξαρτήτως Όπλου ή Σώματος. Έτσι, τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε πρακτικό επίπεδο κατά τη διάρκεια του Σχολείου καλύφθηκαν αντικείμενα όπως: Προσανατολισμός, Ατομική Τακτική, Α΄ Βοήθειες Μάχης, Βασικές αρχές Επικοινωνιών, ΣΕΑΕ και Διαβίωσης/Επιβίωσης, Τακτικές Ομάδος ΠΖ, Βασικές αρχές περιπόλων.
Ο βαθμός αφομοίωσης των ανωτέρω αντικειμένων, εξετάστηκε κατά τη δοκιμασία αποφοίτησης των υποψηφίων του Σχολείου σε δύο μέρη, πρακτικό και γραπτό.
Η πρακτική δοκιμασία εξομοίωνε τακτικές συνθήκες επιχειρησιακού στρες (ταχεία συγκρότηση Ομάδος Μάχης ΠΖ, ανάληψη και εκτέλεση αποστολής βάσει των ΒΟΕ της Ομάδος κ.ά.), ενώ περιελάμβανε εξέταση τόσο σε ομαδικές, όσο και σε ατομικές δοκιμασίες, όπως:

  • ταχεία προετοιμασία του μαχητή για ανάληψη αποστολής
  • επάρκεια και με ασφάλεια χρήση του ατομικού φορητού οπλισμού,
  • παροχή α΄ βοηθειών πεδίου μάχης με υλικά από την ατομική συλλογή α΄ βοηθειών μάχης του τραυματία,
  • διαδικασίες επικοινωνιών μέσω Σ/Α και την Αίτηση Πυρών Υποστηρίξεως,
  • κατάδειξη στόχου,
  • προσανατολισμός,
  • διαβίωση στην ύπαιθρο,
  • ατομική τακτική,
  • τακτικές μάχης Ομάδος ΠΖ.

Παράλληλα, κάθε υποψήφιος υπεβλήθη σε γραπτή δοκιμασία με βάση το Εγχειρίδιο που είχε δοθεί κατά τη διάρκεια του Σχολείου στους υποψηφίους, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονταν ερωτήσεις κυρίως ως προς τη θέση του μαχητή στο πεδίο (χάρτης, πυξίδας, σχεδιάγραμμα επισημάνσεως, κατάδειξη στόχου) και τη γενικότερη στρατιωτική κατάρτιση του υποψηφίου.
Για πρώτη φορά παρακολούθησαν το Σχολείο και συμμετείχαν στην δοκιμασία αποφοιτήσεως και συνάδελφοι του ΣΕΕΔΑ.
Αξιολογητές των υποψηφίων υπήρξαν οι απόφοιτοι του 1ου ΒΣΧΜΧ/ΠΕΝΕΦΥΟ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ