Πένθος στο ΤΕΝΞ! Η καρδιά του ΕΜΘ ναρκαλιευτή δεν άντεξε

 

Πένθος στη Μονάδα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς! Η καρδιά πρόδωσε τον νεαρό ΕΜΘ και βύθισε στον πόνο τους συναδέλφους του. Εκατοντάδες μηνύματα


 

Η δουλειά του ήταν μια από τις πλέον επικίνδυνες εργασίες. Υπηρετούσε στην Μονάδα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ), τους τελευταίους μήνες στην Θεσσαλονίκη. Χθες το μεσημέρι η καρδιά του δεν άντεξε.

Την ώρα που μεταφερόταν στο 424 ΓΣΝΕ ο ΕΜΘ Αρχιλοχίας Β.Γ. άφησε την τελευταία του πνοή. Η καρδιά του τον είχε προδώσει.

Δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους οι φίλοι του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όλοι μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για τον συνάδελφό τους, και εύχονται “καλό παράδεισο”.

 

Μονάδα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ)

Η ανάγκη απαλλαγής της ελληνικής κοινωνίας από τον τεράστιο όγκο ναρκών, χειροβομβίδων, βλημάτων, βομβών και πάσης φύσεως εκρηκτικών μηχανισμών που εγκαταλείφθηκαν στο ελληνικό έδαφος, κληρονομιά κυρίως του πολέμου του 1940, αλλά και παλιότερων επιχειρήσεων, επέβαλε τη δημιουργία κατάλληλης Μονάδας ΜΧ, για την εκκαθάριση των τοποθετημένων Ναρκοπεδίων και Υπόπτων Χώρων, με σκοπό την προστασία των πολιτών και την εξασφάλιση ασφαλούς περιβάλλοντος.

Κύρια αποστολή της η έρευνα ύποπτων ναρκοθετημένων χώρων, η επιμελημένη εκκαθάριση αυτών στην περίπτωση που διαπιστωθεί η ύπαρξη ναρκών. Συνδυάζει το επιχειρησιακό και κοινωνικό έργο καθόσον εκτός από τη σημαντική συμβολή της στην υλοποίηση του Σχεδίου Κωλυμάτων, εργάζεται επί 24ώρου βάσεως για την εκκαθάριση και απόδοση χώρων σε ελεύθερη χρήση, επωφελεία του κοινωνικού συμφέροντος.

Οι απώλειες του προσωπικού κατά τη διάρκεια της εργασίας, ο αριθμός ευρημάτων και η έκταση της γης που έχει αποδοθεί σε ελεύθερη χρήση και κυκλοφορία στη διάρκεια των 6 δεκαετιών προσδίδουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην ιστορία της Μονάδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ