«ΠΕΡΙΤΑΣ-2018»: Στα βήματα του σκύλου του Μέγα Αλέξανδρου – Εντυπωσιακό Βίντεο

Δείτε εντυπωσιακό Βίντεο από την επίδειξη με τους τετράποδους μαχητές του Στρατού Ξηράς στην ΤΑΜΣ «ΠΕΡΙΤΑΣ 2018». Ποιός ήταν ο σκύλος Περίτας που έδωσε το ονομά του στην άσκηση

 

Ίσως δεν είναι ευρέως γνωστό ότι ο Περίτας ήταν το αγαπημένο σκυλί του Μέγα Αλέξανδρου που τον συνόδευε κατα τη διάρκεια της στρατιωτικής του εκστρατείας.

Στον ιστορικό αυτό σκύλο οφείλει και την ονομασία της η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΠΕΡΙΤΑΣ-2018» που διεξήχθη για πρώτη φορά στις Ένοπλες Δυνάμεις και αποτελεί το επιστέγασμα, της σκληρής και ρεαλιστικής εκπαίδευσης, που διεξάγουν τα στοιχεία Στρατιωτικά Εκπαιδευμένων Σκύλων και των Συνοδών τους (ΣΕΣ-Σ).

Η άσκηση η οποία έγινε την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018, διεξήχθη στο Πεδίο Ασκήσεων Λιτοχώρου, από προσωπικό της Μεραρχίας Υποστήριξης (ΜΕΡΥΠ).

Στο εντυπωσιακό βίντεο που απέστειλε το Γραφείο Τύπου του ΓΕΣ μπορεί κανείς πραγματικά να θαυμάσει την  επίδειξη που έγινε και αναδείχτηκαν οι μεγάλες δυνατότητες και η τακτική χρησιμοποίησης, των στοιχείων ΣΕΣ- Σ, για την αντιμετώπιση απειλών και την εξασφάλιση της αποτελεσματικής φρούρησης Μονάδων και εγκαταστάσεων Διοικητικής Μέριμνας, τόσο σε περίοδο ειρήνης, όσο και σε περίοδο επιχειρήσεων.

Έχει ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον όμως να διαβάσει κανείς και τα ιστορικά στοιχεία που αναφέρονται στο βίντεο του ΓΕΣ για τον Περίτα τον αγαπημένο σκύλο του Μέγα Αλέξανδρου και τον συνόδευε σε όλες τις στρατιωτικές του εκστρατείες. Οπως θα μάθει όμως κανείς βλέποντας το βίντεο:

Ο Περίτας σε μια μάχη εναντίον των στρατιωτών του Δαρείου Γ’, για να προστατέψει τον Αλέξανδρο επιτέθηκε και δάγκωσε έναν ελέφαντα.

Θεωρείται παγκόσμια ένα από τα δέκα σκυλιά που άφησαν το αποτυπωμά τους στην ιστορία.

Ο Περίτας σκοτώθηκε στον Ινδό ποταμό στη μάχη εναντίον των Μαλλών, όταν επιτέθηκε με αυτοθυσία μόλις είδε τον Αλέξανδρο τραυματισμένο από βέλος των εχθρών.

Αποτεφρώθηκε από τον Αλέξανδρο με τιμές Στρατηγού.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ