Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής για τα πετρέλαια της Ελλάδας

Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής: Η διπλωματία των αγωγών είναι σε πλήρη εξέλιξη, η Ελλάδα θα κάνει την κίνηση για να πρωταγωνιστήσει στην περιοχή.

Κάτι ήξερε χτές ο Σταύρος Θεοδωράκης που έλεγε στην ΕΡΤ, η οποία τον φιλοξένησε σε εκπομπή της, πως η Ελλάδα έχει να δώσει στην Ευρώπη μεταξύ άλλων την ενεργειακή της αυτάρκεια, μέσω των αγωγών.

Η χώρα μας είναι κρίσιμο σταυροδρόμι και μπορεί να παίξει ακόμα σημαντικότερο ρόλο στο μέλλον για όλη την Ευρώπη.

Σήμερα έγινε γνωστό πως την Τετάρτη 10 Μαΐου και ώρα 12:00, o υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς, συγκαλεί το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), με κύριο θέμα τις εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας.

Στην συγκεκριμένη συνεδρίαση του ΕΣΕΠ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Εξωτερικών, θα λάβει μέρος και ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γ. Σταθάκης.
 

Στην συνεδρίαση αναμένεται να τεθούν όλες οι ενελλακτικές της Ελλάδας και τα βήματα που θα ακολουθήσει η χώρα μας το επόμενο διάστημα.

Ενώ στο χρονικό διάστημα που μεσολαβεί τα κόμματα θα ετοιμάσουν τις ερωτήσεις, τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις τους για το θέμα.

Το σίγουρο είναι πως η κίνηση αυτή και η ανακοίνωση της θα προκαλέσει και το ενδιαφέρον της Τουρκίας η οποία επιθυμεί να έχει …μερτικό στην διπλωματία των αγωγών και των πετρελαίων της περιοχής.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ