Πυρκαγιές : Τα τελευταία νέα από όλα τα μέτωπα

Πυρκαγιές : Η κατάσταση από όλα τα μέτωπα, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα.

 

 

 

Μετά από μια ακόμα μάχη η οποία διήρκεσε όλη τη νύχτα, στην Εύβοια αυτήν τη φορά, η Πυροσβεστική Υπηρεσία φαίνεται να έχει εκπληρώσει με συνέπεια το καθήκον της απέναντι στην Ελληνική κοινωνία τα τελευταία κρίσιμα 24ώρα. Η τελευταία πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην Εύβοια σε δασική έκταση, πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε ξαφνικά σε δασική έκταση με πεύκα και πουρνάρια, στις 00.30 περίπου, στην περιοχή Κοντοδεσπότι, βόρεια της Χαλκίδας. Λόγω της εγγύτητας της πυρκαγιάς σε κατοικημένη περιοχή, αυτή έγινε άμεσα αντιληπτή από τους κατοίκους με αποτέλεσμα να ειδοποιηθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία επενέβη και  πρόλαβε τα χειρότερα.

Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν ανέκοψαν την πορεία της κατά τις πρώτες πρωινές ώρες και αφού έδωσαν μεγάλη μάχη με τις φλόγες όλη τη νύχτα.  Το γεγονός πως δε φυσούσε άνεμος  διευκόλυνε το έργο της πυρόσβεσης και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενεργή εστία. Παρά ταύτα η κατάσβεση συνεχίζεται καθώς συνεχίζουν να επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 11 οχήματα.

Τις τελευταίες είκοσι τέσσερις ώρες εκδηλώθηκαν 56 αγροτικές και δασικές πυρκαγιές των περισσοτέρων δε τα αίτια δεν είναι γνωστά.

Όλες σχεδόν οι τελευταίες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο, σε αντίθεση με τις προηγούμενες ημέρες κατά τις οποίες ο κρατικός μηχανισμός επέδειξε σημαντική καθυστέρηση στο συντονισμό των υπηρεσιών. Η μόνη από τις τελευταίες πυρκαγιές που προβλημάτισε ιδιαίτερα την Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι αυτή στην Εύβοια.

Η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε χτες στις 18.30 σε δασική έκταση κοντά στην παλαιά χωματερή στη Μάκρη της Αλεξανδρούπολης, έχει οριοθετήσει και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 14 πυροσβέστες με έξι οχήματα και 18 άτομα πεζοπόρο τμήμα, χωρίς και αυτή να εμπνέει καμία ανησυχία.

Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκονται οι πυρκαγιές στην Κεφαλονιά, (Αλειματά, Καραβάδο, Λουρδάτα, Σιμωτάτα), οι οποίες αντιμετωπίζονται από τις χερσαίες πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες ενισχύθηκαν πρόσφατα με προσωπικό και μέσα, από τη Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και την Ήπειρο. Οι πυρκαγιές αυτές έχουν πλέον οριοθετήσει και αναμένεται εντός των επομένων 2-3 24ώρων η πλήρης κατάσβεσή τους.

Πέρα από τη δεδομένη αμέλεια κατοίκων και αγροτών, δεν πρέπει να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο εμπρησμών, που παρά τις δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών περί οργανωμένου σχεδίου δε φαίνεται να έχει βάση σύμφωνα με την άποψη ανωτέρων Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος και έμπειρων αποστράτων υψηλόβαθμων Πυροσβεστών, όπως αυτές εκφράστηκαν στο ArmyNow.Net.

Εντός των επομένων ημερών η συντονισμένη έρευνα Αστυνομικών και Πυροσβεστικών αρχών ενδέχεται να αποδώσει σημαντικά αποτελέσματα σχετικά με τα αίτια αλλά και τον τρόπο αντιμετώπισης των πρόσφατων πυρκαγιών, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ArmyNow.Net, οι οποίες προέρχονται από ανώτατα στελέχη των δύο υπηρεσιών.

Το ερώτημα είναι τι και πως θα δοθεί στη δημοσιότητα. Αναμένουμε να δούμε!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ