ΠΝ: Συνεχίζονται οι έρευνες για την απώλεια οπλισμού στη Λέρο – Στο νησί η Αντιτρομοκρατική

ΠΝ: Συνεχίζονται οι έρευνες για το σοβαρό συμβάν απώλειας οπλισμού από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ).

Συνεχίζονται οι έρευνες από το Πολεμικό Ναυτικό, για την απώλεια στρατιωτικού υλικού από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ), καθώς μετά την καταμέτρηση που έγινε φαίνεται πως λείπουν αντιαρματικά.

Συγκεκριμένα μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στη μονάδα τη Δευτέρα διαπιστώθηκε ασυμφωνία προβλεπόμενου και κατεχόμενου στρατιωτικού υλικού. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτά το οποίο φαίνεται πως λείπουν είναι δύο αντιαρματικά, χειροβομβίδες και πυρομαχικά.

Δυστυχώς η υπόθεση θυμίζει αρκετά την κλοπή οπλισμού από στρατόπεδο στην Κω στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι δεν υπάρχουν σημάδια διάρρηξης στο χώρο που φυλάσσονταν τα πυρομαχικά και τα αντιαρματικά όπλα, κάτι το οποίο δείχνει ότι πιθανότατα υπήρξε συνεργασία μέσα από τη μονάδα.

Να σημειωθεί ότι κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας μαζί με ειδικούς της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. αναχώρησαν ήδη για τη Λέρο ώστε να βοηθήσουν στην έρευνα που διεξάγεται για το στρατιωτικό υλικό το οποίο χάθηκε από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων του νησιού.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε χθες τα μεσάνυχτα το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού είναι η εξής:

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι απογευματινές ώρες της Δευτέρας 09 Σεπτεμβρίου 2019, κατά τη διάρκεια γενόμενων ελέγχων, διαπιστώθηκε ασυμφωνία προβλεπόμενου και κατεχόμενου στρατιωτικού υλικού στην Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ).

Του περιστατικού έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές ενώ έχει διαταχθεί Προανάκριση για τη διερεύνηση των συνθηκών και αιτιών κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ