Η ΠΟΑΣΥ καταγγέλει τις διακρίσεις για τη νοσηλεία των Αστυνομικών στο 401 Γ.Σ.Ν.

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Νικόλαο Τόσκα είχε αντιπροσωπεία της ΠΟΑΣΥ για τις διακρίσεις στη νοσηλεία Αστυνομικών στο 401 ΓΣΝ.

 

Αυτή είναι η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ).

«Με έκπληξη και έκδηλη ανησυχία πληροφορηθήκαμε χθες το έγγραφο του Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών (401), που εν είδει ενημερωτικού σημειώματος, γνωστοποιούσε στους ενδιαφερόμενους ότι το εν λόγω νοσοκομείο δεν θα δέχεται αστυνομικούς που χρήζουν εισαγωγής λόγω πληρότητας κατά 95% αυτού και των σοβαρών προβλημάτων δυσλειτουργίας που αντιμετωπίζουν τα τμήματά του, λόγω ανεπάρκειας κλινών.

Την εύλογη αγωνία μας, ήρθε την ίδια ώρα να επιτείνει ο χθεσινός τραυματισμός, συνεπεία τροχαίου ατυχήματος εν ώρα υπηρεσίας, τεσσάρων αστυνομικών της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης Δυτικής Αττικής, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε άλλο νοσοκομείο, αν και ανάλογα κρούσματα διακρίσεων εις βάρος αστυνομικών και μελών των οικογενειών τους αποτελούν καθημερινό φαινόμενο, που έχει προ πολλού αναδειχθεί και καταγγελθεί από την Ομοσπονδία μας.

Αντιπροσωπεία του Προεδρείου της Ομοσπονδίας αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του ΔΣ κ. Χρήστο Μαυραγάνη και τον Γραμματέα Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων κ. Σταύρο Φέτκο, μετέβησαν άμεσα στο Υπουργείο, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία μας στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Νικόλαο Τόσκα, ο οποίος δήλωσε ότι είχε ήδη εξετάσει την καταγγελία μας επικοινωνώντας άμεσα με τον Αρχηγό του ΓΕΣ. Κατόπιν τούτου, μας ενημέρωσε ότι το πρόβλημα λύθηκε και στο εξής το νοσοκομείο θα δέχεται κανονικά τους αστυνομικούς.

Προκαλεί, επίσης, έκπληξη το γεγονός ότι μετά το τραγικό συμβάν, επιχειρήθηκε μέσω διαρροών να «διασκεδαστεί» με ανυπόστατες δημοσιεύσεις, η απαράδεκτη αρχική απόφαση για τη διακομιδή αστυνομικών σε δημόσια νοσοκομεία, ως δήθεν προσωρινή λύση, λόγω της συμπτωματικής πληρότητας του νοσοκομείου το τελευταίο 24ωρο, πριν από τον τραυματισμό των συναδέλφων μας.

Σε κάθε περίπτωση, το διαρκές αίτημα της Ομοσπονδίας για βελτίωση των υποδομών πρωτοβάθμιας υγείας και περίθαλψης των αστυνομικών με αποκορύφωμα την ίδρυση αστυνομικού νοσοκομείου, είναι επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ