ΠΟΑΣΥ: Κατηγορούν αστυνομικούς για την απόδραση αλλοδαπών!

Η ΠΟΑΣΥ με ανακοίνωσή της καταγγέλει το γεγονός ότι στη Λέσβο πήγαν στο Αυτόφωρο τέσσερις αστυνομικούς επειδή απέδρασαν δύο αλλοδαποί από τη Μόρια.

 

Η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ:

Αλγεινή εντύπωση και έντονη αγανάκτηση προκαλεί σε όλους μας η παραπομπή στο Αυτόφωρο, τεσσάρων χαμηλόβαθμων συναδέλφων μας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου, που κατηγορούνται για την απόδραση δύο αλλοδαπών από το ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. της Μόριας.

Καταγγέλλουμε τη διαδικασία της παραπομπής των συναδέλφων μας διότι συνιστά κραυγαλέα δίωξη ανθρώπων που δεν ευθύνονται αλλά πληρώνουν ως εξιλαστήρια θύματα τις προχειρότητες με τις οποίες στήθηκε και λειτουργεί το συγκεκριμένο ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α..

Η Ομοσπονδία μας από την αρχή της προσφυγικής – μεταναστευτικής κρίσης, το 2015, είχε επισημάνει την ανεπάρκεια των εγκαταστάσεων και τις επισφάλειες που εγκυμονούσαν συγκεκριμένους κινδύνους τόσο για τους αλλοδαπούς κρατούμενους όσο και για το απασχολούμενο σε μέτρα ασφαλείας αστυνομικό προσωπικό.

Δυστυχώς, η Ηγεσία, υποταγμένη σε άνωθεν εντολές και σκοπιμότητες, αγνόησε αυτούς τους κινδύνους και άφησε απροστάτευτους τους συναδέλφους μας οι οποίοι καλούνται τώρα να πληρώσουν τις «αμαρτίες» άλλων.

Απαιτούμε, τέλος, να σταματήσει κάθε δίωξη εις βάρος των συναδέλφων μας και να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα επίλυσης του προβλήματος που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από τις αστυνομικές αρχές και μόνον.

Όσο η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των καταστάσεων που έχουν διαμορφωθεί εντός αυτών των Κέντρων κράτησης, άλλο τόσο το πρόβλημα θα διογκώνεται, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των αλλοδαπών, των αστυνομικών και γενικότερα για την κοινωνική και οικονομική ζωή των τοπικών κοινωνιών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ