ΠΟΑΣΥ: Να γίνει γραφείο υποδοχής αστυνομικών στο 401 ΓΣΝΑ!

Με επιστολή της η ΠΟΑΣΥ ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν σε τέσσερα ερωτήματα σχετικά με το 401 ΓΣΝΑ και το καθεστώς που ισχύει.

 

Την πρόταση στο 401 ΓΣΝΑ να δημιουργηθεί  ειδικό γραφείο υποδοχής αστυνομικών, που ως σύνδεσμος θα αξιολογεί – ταξινομεί τους τραυματισθέντες, καθώς και τους χρήζοντες τακτική ή έκτακτη νοσηλεία καταθέτει με επιστολή της στους αρμόδιους υπουργούς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ).

Όπως τονίζει  «η προχθεσινή απόφαση της Διοίκησης του 401 Γ.Σ.Ν.Α., να μην επιτρέψει τη διακομιδή και την επακόλουθη νοσηλεία των τεσσάρων (4) αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., συνεπεία του τραυματισμού τους, εν ώρα υπηρεσίας, πυροδότησε την εύλογη και δικαιολογημένη οργή ολόκληρης της Αστυνομικής Οικογένειας».

Τέλος καταθέτει τέσσερα ερωτήματα τα οποία ζητά να απαντήσουν οι αρμόδιοι υπουργοί ειδάλλως θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.

Ολόκληρη η επιστολή της ΠΟΑΣΥ:

Προς: 1) Τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Πάνο ΚΑΜΜΕΝΟ

2) Τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα ΞΑΝΘΟ

3) Τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ

Κοιν.: 1) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ

2) Διευθυντή 401 Γ.Σ.Ν.Α.

3) Γενικό Επιθεωρητή Σώματος Επιθεωρητών Υγείας και Πρόνοιας

Θέμα: «Νοσηλεία Αστυνομικών στο 401 Γ.Σ.Ν.Α.»

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί,

Η προχθεσινή απόφαση της Διοίκησης του 401 Γ.Σ.Ν.Α., να μην επιτρέψει τη διακομιδή και την επακόλουθη νοσηλεία των τεσσάρων (4) αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., συνεπεία του τραυματισμού τους, εν ώρα υπηρεσίας, πυροδότησε την εύλογη και δικαιολογημένη οργή ολόκληρης της Αστυνομικής Οικογένειας, προκαλώντας μάλιστα και αλγεινή εντύπωση σε ολόκληρη την Ελληνική Κοινωνία. Η εν λόγω απόφαση, επίσης, εγείρει πλήθος ερωτημάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων σας και του θεσμικού σας ρόλου και παρακαλούμε, ως το πολυπληθέστερο Δευτεροβάθμιο Συνδικαλιστικό Όργανο των Αστυνομικών, να έχουμε, σε εύλογο χρόνο, τις επίσημες απαντήσεις σας επί των κάτωθι:

ΕΡΩΤΗΜΑ 1ο : Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη από τη Διοίκηση του νοσοκομείου ή από άλλη άνωθεν Αρχή;

ΕΡΩΤΗΜΑ 2ο : Υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες στην Μ.Ε.Θ. ή θάλαμοι νοσηλείας, οι οποίες κρατούνται κενές με αιτιολογική βάση την εξυπηρέτηση εκτάκτων περιστατικών ως προβλέπεται; Ο προχθεσινός τραυματισμός αστυνομικών δεν νοείτε ως έκτακτο περιστατικό; Εάν, ναι, γιατί δε διατέθηκαν για την νοσηλεία των συναδέλφων μας;

ΕΡΩΤΗΜΑ 3ο : Όσοι πολίτες εισέρχονται για νοσηλεία στο 401 Γ.Σ.Ν.Α πληρούν όλες τις προϋποθέσεις που προβλέπονται από τον εσωτερικό κανονισμό για την περίθαλψη και νοσηλεία τους;

ΕΡΩΤΗΜΑ 4ο : Όσοι περιθάλπονται ή νοσηλεύονται στο 401 Γ.Σ.Ν.Α. καταβάλουν τις ανάλογες εκ του νόμου εισφορές;

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί,

Θέλουμε να πιστεύουμε ειλικρινά ότι οι παθογένειες στον πολύπαθο χώρο της υγείας δεν θα λειτουργήσουν ανασταλτικά και ως τροχοπέδη στην συγκεκριμένη έγκριτη επιστημονική μονάδα, επιφέροντας πλείστα προβλήματα, όπως αυτά που ανακύπτουν καθημερινά σε άλλες νοσοκομειακές δομές του Λεκανοπεδίου. Προτάσσουμε, ως Ομοσπονδία, τη νομιμότητα και ευελπιστούμε πως θα υπάρξουν εμπεριστατωμένες απαντήσεις επί των ως άνω ερωτημάτων μας, ειδάλλως μας αναγκάζετε να οδηγηθούμε στη δυσάρεστη θέση της προσφυγής μας στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Όλα αποσκοπούν στην παροχή υψηλού επιπέδου περίθαλψης και νοσηλείας, τόσο για τους πολίτες, όσο και για τους αστυνομικούς, που βιώνουν καθημερινά τη μάχη ενός άτυπου και ακήρυχτου πολέμου, αυτού της εγκληματικότητας, με πολλαπλούς μάλιστα τραυματισμούς εν ώρα υπηρεσίας και με τεράστιες προεκτάσεις στη σωματική και ψυχική τους υγεία.

Επιπλέον, προτείνουμε, το 401 Γ.Σ.Ν.Α., όχι μόνο να δέχεται τα επείγοντα αυτά περιστατικά των συναδέλφων μας, αλλά και να λειτουργήσει σε αυτό, μόνιμα και σε 24ώρη βάση, ειδικό γραφείο υποδοχής αστυνομικών, που ως σύνδεσμος θα αξιολογεί – ταξινομεί τους τραυματισθέντες, καθώς και τους χρήζοντες τακτική ή έκτακτη νοσηλεία.

ΟΥΔΕΝ ΚΑΚΟ ΑΜΙΓΕΣ ΚΑΛΟΥ !!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ