ΠΟΕΣ: O νόμος Αχτσιόγλου δεν αφορά τα Μετοχικά Ταμεία

Σε ανακοίνωση της η ΠΟΕΣ αναφέρει πως με δήλωση του Υφυπουργού Εργασίας Α. Πετρόπουλου ο νόμος Αχτσιόγλου δεν αφορά τα Μετοχικά Ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων

Αναλυτικά σημειώνεται:

Με το υπ΄ αριθμ. Φ.80000/41929/Δ.15.677/21.9.2017 έγγραφό του ο Υφυπουργός Εργασίας, κ. Α. Πετρόπουλος, απαντώντας στο υπ΄ αριθμ. πρωτ. Φ.841/45/62661/Σ.14526/12-9-2017 έγγραφο της ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ, γνωρίζει ότι:

Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 3 του πρόσφατα ψηφισθέντος νόμου (ν.4488/2017/Α΄ 137) ορίσθηκε μεταξύ άλλων ότι, οι συντάξιμες αποδοχές για τον υπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών υπέρ επικουρικής ασφάιλσης και εφάπαξ παροχής είναι οι ίδιες με αυτές που λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών υπέρ της κύριας σύνταξης για τα πρόσωπα που υπηρετούν ή προσλαμβάνονται στο Δημόσιο με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου και αμείβονται με το μισθολόγιο του ν.4472/2017.

Ειδικότερα, με την εν λόγω διάταξη, προσδιορίστηκαν οι αποδοχές επί των οποίων θα υπολογίζονται τα προβλεπόμενα ποσοστά των ασφαλιστικών εισφορών υπέρ επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχής, όσων εκ των ανωτέρω αναφερομένων  προσώπων ασφαλίζονται σε φορείς τομείς επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχής, που έχουν ενταχθεί στο ΕΤΕΑΕΠ.

Επισημαίνεται ότι, στην ρύθμιση αυτή δεν γίνεται καμία αναφορά στη βάση υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών υπέρ των Μετοχικών Ταμείων και των Ειδικών Λογαριασμών Αλληλοβοηθείας , που χορηγούν μέρισμα και άλλες πρόσθετες παροχές και εποπτεύονται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Εάν ο νομοθέτης είχε την πρόθεση η εν λόγω διάταξη να καταλαμβάνει και τα παραπάνω Μετοχικά Ταμεία και τους Ειδικούς Λογαριασμούς Αλληλοβοηθείας θα το είχε ορίσει ρητά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ