ΠΟΕΣ: Προβλήματα με άδειες στην ΕΛΔΥΚΟ

Προβλήματα με άδειες και πληρωμές αντιμετωπίζουν τα στελέχη της ΕΛΔΥΚΟ, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΣ, την οποία και κοινοποιεί στο αρμόδιο υπουργείο.
 
 
Με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣ υπογραμμίζει τα προβλήματα που έχουν προκύψει με άδειες και πληρωμές των στελεχών που υπηρετούν στην Ελληνική Δύναμη Κοσσυφοπεδίου (ΕΛΔΥΚΟ).
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΣ:
«1. Σας γνωρίζουμε ότι μας γνωστοποιήθηκε από συναδέλφους μας που υπηρετούν στην Ελληνική Δύναμη Κοσσόβου ότι:
α. Με την αναχώρηση των στελεχών από το 525 Μ/Κ ΤΠ στις 24 Αυγ 2017 και την άφιξή τους στο Camp film City (Κόσσοβο) η Διοίκηση της ΕΛΔΥΚΟ 3/11 απέστειλε προς έγκριση ιεραρχικώς δύο (2) άδειες, με διάρκεια εκάστης τις οκτώ (8) ημέρες (η πρώτη χορηγηθείσα ως ημέρες ειρηνευτικής και η δεύτερη χορηγηθείσα ως εορταστικής Χριστουγέννων 2017), Η 34 Μ/Κ ΤΑΞ, όπως και η 1η ΜΠ ενέκριναν τις παραπάνω άδειες σχετικά γρήγορα, ενώ το Γ΄ ΣΣ δεν έχει εισέτι απαντήσει σχετικώς, αν και οι προγραμματισμένες άδειες έχουν έναρξη τη 16η Οκτωβρίου 2017. Η μη έγκαιρη έγκρισή τους, ιδίως της πρώτης 8ήμερης, θα έχει αντίκτυπο στις μη περαιτέρω ενέργειες από τους Ελβετούς, που είναι υπεύθυνοι για τη μετακίνηση των Ελλήνων στρατιωτικών, αλλά και στην ψυχολογία του προσωπικού της αποστολής, αφού δεν υπάρχει ξεκάθαρο τοπίο σχετικά με τις άδειες. Μεγάλος αριθμός του προσωπικού της αποστολής είναι από διάφορα μέρη της Ελλάδας και το παραπάνω πρόβλημα τους δημιουργεί ζητήματα σχετικά με τη μετακίνηση τους στην Ελλάδα (εισιτήρια ακτοπλοϊκά η αεροπορικά).
β. Δεν έχουν πληρωθεί μέχρι και σήμερα.
2. Παρακαλούμε για την ενημέρωσή σας και την παρέμβασή σας για την επίλυση των προβλημάτων.
3. Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία».
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ