ΠΟΕΣ προς ΥΕΘΑ: Τρεις μήνες απλήρωτοι παραμένουν οι νέοι ΟΒΑ!

ΟΒΑ

armynow.gr google news

Τρεις μήνες απλήρωτοι παραμένουν οι νέοι ΟΒΑ, καταγγέλει η ΠΟΕΣ με επιστολή προς τον ΥΕΘΑ και τον καλεί να δώσει άμεσα λύση ενώ επαναφέρει το θέμα της μη καταβολής επιδόματος παραμεθορίου

Ολόκληρη η επιστολή της ΠΟΕΣ:

Με το παρόν έγγραφό μας, σάς μεταφέρουμε παράπονα συναδέλφων μας Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ), καθόσον, αν και διανύουν τον τρίτο (3ο) μισθολογικό μήνα από την κατάταξή τους στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων με τον υπόψη θεσμό, μέχρι και σήμερα δεν έχουν πληρωθεί κανονικώς, παρά μόνο ως προκαταβολή.

Συγκεκριμένα, η ημερομηνία κατάταξής τους ήταν η 25η Αυγούστου και η ημερομηνία παρουσίασής τους στις Μονάδες η 7η Σεπτεμβρίου. Την 30η Σεπτεμβρίου ζήτησαν και έλαβαν προκαταβολή έναντι μισθού, περί τα χίλια (1.000) ευρώ.

Όπως καταλαβαίνετε, οι περισσότεροι, οι οποίοι δεν είναι από τη Λήμνο, αναγκάζονται να μισθώνουν κατοικίες με υψηλά ενοίκια και λαμβάνοντας υπόψη και τα τρέχοντα έξοδά τους, δυστυχώς η προκαταβολή δεν τους αρκεί ούτε για τα προς το ζην.   Ήδη και κατά την τρέχουσα μισθοδοσία των στελεχών (για το μήνα Νοέμβριο 2020) οι ΟΒΑ, που υπηρετούν στη Λήμνο, δεν έλαβαν μισθό.

Επίσης, σύμφωνα με το άρθρο 127 του σχετικού θεσπίστηκε στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων το επίδομα παραμεθορίου. Με λύπη  διαπιστώνουμε ότι στους ΟΒΑ δεν καταβάλλεται το υπόψη επίδομα. Ας μην ξεχνάμε ότι και οι ΟΒΑ είναι στελέχη συνάδελφοι των Ενόπλων Δυνάμεων που στελεχώνουν παραμεθόριες περιοχές, για τις οποίες καταβάλλεται το εν λόγω επίδομα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ