Ποιές είναι οι επόμενες κινήσεις του Ερντογάν;

ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Πραγματικά κανείς δε μπορεί να γνωρίζει αλλά ούτε και να μαντέψει καν. Ο σουλτάνος είναι παγιδευμένος μέσα στον ίδιο τον ιστό που έφτιαξε για να παγιδέψει τους άλλους.

Οι προσπάθειες του να πετάξει τη “μπάλα στην εξέδρα” για να κερδίσει χρόνο αποτυγχάνουν και οι “φίλοι” του του κάνουν πλάκα (βλέπε Πούτιν που εξέφρασε τη λύπη του για τους νεκρούς Τούρκους στρατιώτες).

Η ιστορία με την Ελλάδα και τους μετανάστες ήταν για τον Ερντογάν μια δυσάρεστη έκπληξη, δεν περίμενε τέτοια αντίδραση και τώρα ψάχνει τρόπους να το “σώσει” τουλάχιστον επικοινωνιακά. Τα fake videos και οι πληρωμένες συνεντεύξεις “προσφύγων” στα μεγάλα διεθνή κανάλια δε φαίνεται να του δίνουν γερό πάτημα. Οι συνεργάτες του και σύμβουλοί του πιθανότατα απεργάζονται σενάρια απεμπλοκής από τη Συρία σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τη ζημιά τόσο την υλική όσο και την επικοινωνιακή. Τα τελευταία 24ώρα η μεγάλη μερίδα του τουρκικού τύπου ασχολείται με την Ελλάδα και τους μετανάστες, αλλά το “προπέτασμα” καπνού σε λίγο θα το πάρει ο αέρας.

Ο σουλτάνος μάλλον ζορίζεται και αυτό δεν μπορεί να το κρύψει. Άλλωστε, είναι προφανές τόσο από τη ρητορική του όσο και από τις κινήσεις του στη διεθνή σκακιέρα. Οι συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες με ηγέτες άλλων χωρών αλλά και ο άμεσος προγραμματισμός των συναντήσεων του με αυτούς καταδεικνύει τη “γύμνια του βασιλιά”.

Τι να περιμένουμε από δω και εμπρός; Αίνιγμα για δυνατά μυαλά.

Ένα είναι βέβαιο: Η Ελλάδα θα παραμείνει στο προσκήνιο για καιρό προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως το άλλοθι της αποτυχίας του Ερντογάν σε άλλα μέτωπα.

Οι συνέπειες από τη διαπίστωση αυτή για εμάς θα είναι και οικονομικές αλλά και κοινωνικές. Ο πόλεμος φθοράς που έχει αρχίσει ο σουλτάνος έχει συγκεκριμένη στόχευση. Η σθεναρή μας στάση οφείλει να συνεχιστεί και η σύμπραξη όλων των εσωτερικών δυνάμεων αποτελεί μονόδρομο γι’ αυτό.

Δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι τη δεδομένη στιγμή οφείλουμε όλοι να στηρίξουμε το θεσμικό και συνταγματικό μας δικαίωμα για εξασφάλιση του κράτους μας από την εξωτερική απειλή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ