Ποιοι πιέζουν και γιατί να γίνουν κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις;

ΚΡΙΣΕΙΣ

Ποιοι πιέζουν τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προχωρήσει σε κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις και γιατί και τι αιτήματα του στέλνουν

 

 

Η νέα κυβέρνηση της ΝΔ παρά το γεγονός ότι προεκλογικά στο προγραμματικό της λόγο δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα με το χώρο των Ένοπλων Δυνάμεων και ακούστηκαν ουσιαστικά λίγα πράγματα εν τούτοις όπως αποδεικνύεται από τις πρώτες κινήσεις δεν φάνηκε καθόλου απροετοίμαστη.

Το ομολογούν και το Επιτελείο Εθνικής Ασφάλειας που συγκροτήθηκε και την επιλογή του Α. Διακόπουλου ως Σύμβουλου Εθνικής Ασφάλειας (ακυρώνοντας όσα ονόματα είχαν ακουστεί αρχικώς) αλλά και η χθεσινή εξέλιξη με την σύσταση Γραφείου Αμυντικής Διπλωματίας από ΥΠΕΘΑ και ΥΠΕΞ αναβαθμίζοντας τον απαραίτητο συντονισμό των δύο υπουργείων και αποφεύγοντας τη διγλωσσία ανάμεσά τους, κάτι που μάλλον έπρεπε να είχε γίνει …χθες.

Ενώ όμως η κυβέρνηση ασχολείται με τα παραπάνω και με διάφορα ακόμα ζητήματα που σιγά – σιγά από δηλώσεις και επισκέψεις εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας έχουν αρχίσει να διαφαίνονται για την πολιτική που θα ακολουθήσει και θα γίνει ευδιάκριτη μετά τον Σεπτέμβριο κάποιοι στον ευρύτερο χώρο της ΝΔ που σχετίζονται με τις ΕΔ περί άλλων τυρβάζουν!

Κι αυτό γιατί όπως πληροφορούμαστε το μόνο που ζητάνε από την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό Κυριακό Μητσοτάκη από την πρώτη ημέρα της εκλογής της νέας κυβέρνησης είναι δύο πράγματα:

Πρώτον: Να γίνουν ΑΜΕΣΑ κρίσεις στην ηγεσία των ΕΔ ώστε να «πάνε σπίτια τους» όσοι Ανώτατοι Αξιωματικοί επιλέχτηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και να αντικατασταθούν από αυτούς που προφανώς αντιστάθηκαν ή έδωσαν την μάχη για το κόμμα. Η επιθυμία και η πίεση είναι η κυβέρνηση να κάνει ότι έκανε και στην ΕΛ.ΑΣ. και όσο περνάει ο καιρός και δεν γίνεται …φουντώνει και η δυσαρέσκεια.

Ονόματα με όσους έχουν «πρόβλημα» όπως έχουμε την «κακιά συνήθεια» εδώ στο Armynow.net, δε θα αναφέρουμε αν και ξέρουμε, γιατί πολύ απλά δεν μας ενδιαφέρει το …κουτσομπολιό.

Δεύτερον: Η λίστα με τα αιτήματα εν ενεργεία και μη αξιωματικών και στελεχών ώστε να τοποθετηθούν σε θέσεις και υπηρεσίες της προτίμησής τους όπως μαθαίνουμε είναι τεράστια και σίγουρα ξεπερνάει τους 100 και βαίνει συνεχώς αυξητική.

Τόσο οι πιέσεις όσο και τα αιτήματα μάλιστα δεν απευθύνονται στην ηγεσία του ΥΠΕΘΑ όπου όπως φαίνεται Παναγιωτόπουλος και Στεφανής έχουν λάβει συγκεκριμένες εντολές και κατευθύνσεις και αυτές υλοποιούν και μάλιστα με γοργούς ρυθμούς. Αποδέκτης είναι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης ο οποίος όπως μαθαίνουμε τα διαχειρίζεται αναλόγως.

Και τι εννοούμε; Δεν υπάρχει καμία απολύτως σκέψη ή σχέδιο του Πρωθυπουργού για ΚΡΙΣΕΙΣ στις ΕΔ και κακώς κάποιοι περιμένουν, καθώς και η κατάσταση με την τουρκική επιθετικότητα δεν το επιτρέπει αλλά και προφανώς δεν υπάρχει και λόγος, δείχνοντας εμπιστοσύνη στην ηγεσία που θα κάνει το καθήκον και το έργο της με όποιον κι αν είναι στην κυβέρνηση.

Όσο για λίστα με τα αιτήματα ο Κ. Μητσοτάκης όπως φαίνεται απλά μέχρι στιγμής την αφήνει να μεγαλώνει χωρίς να δείχνει ιδιαίτερη διάθεση να ασχοληθεί …τουλάχιστον αυτή την στιγμή.

Ευχόμαστε, η κυβέρνηση να μην υποκύψει σε πιέσεις και αιτήματα και να καταφέρει να λειτουργήσει στον κρίσιμο χώρο των ΕΔ με ένα και μόνο γνώμονα: Το συμφέρον της χώρας και τη εθνικής ασφάλειας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ