Έβρος: Ποιος διαδέχεται τον Λαλούση στην 16η Μεραρχία;

Ποιος αναμένεται να διαδεχθεί στον Χαράλαμπο Λαλούση στην κρίσιμη για την χώρα μας 16η Μεραρχία στον Έβρο; Τι συνδέει τους δυο αξιωματικούς; 


 

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

Ο υποστράτηγος Δημήτρης Μπονώρας αναμένεται να διαδεχθεί τον Χαράλαμπο Λαλούση στην 16η Μεραρχία, σύμφωνα με πληροφορίες του ArmyNow.net

Δεν θα αναλωθούμε σε παρουσίαση του βιογραφικού του υποστρατήγου Μπονώρα, καθώς με μια αναζήτηση, αυτό είναι εύκολο να βρεθεί.

Θα σταθμούμε όμως στο πώς Λαλούσης και Μπονώρας συνδέθηκαν στην επαγγελματική τους ζωή αρκετές φορές, καθώς ο ένας παρέδιδε στον άλλον.

Οι δυο αξιωματικοί είναι συμμαθητές. Μπήκαν το 1980 στην Σχολή Ευελπίδων και το 1984 ορκίστηκαν ανθυπολοχαγοί.

Και οι δυο βρέθηκαν στα τεθωρακισμένα.

Οι δυο υποστράτηγοι είναι γνωστοί στους δημοσιογράφους του στρατιωτικού ρεπορτάζ, καθώς έχουν υπηρετήσει και οι δυο στο γραφείο Τύπου του ΓΕΕΘΑ. Ο Χαράλαμπος Λαλούσης παρέδωσε το γραφείο Τύπου του ΓΕΕΘΑ το 2009 στον Δημήτρη Μπονώρα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί τοποθετήθηκε ο Χαράλαμπος Λαλούσης στην Ευελπίδων;


 

Από εκείνη την περίοδο είναι και η φωτογραφία που βλέπετε, με τους δυο αξιωματικούς στον Βαθμό του συνταγματάρχη να βρίσκονται ανάμεσα σε διαπιστευμένους δημοσιογράφους στο υπουργείο εθνικής άμυνας.

Μπονώρας Λαλούσης

Τον Σεπτέμβριο του 2010 η Δημήτρης Μπονώρας παρέδωσε τα καθήκοντα του Εκπροσώπου Τύπου ΓΕΕΘΑ και Δντού Τμήματος Ενημέρωσης Τύπου, στον τότε αντισμήναρχο Κων/νο Μπούζο.

Μια ακόμα σύμπτωση ακολούθησε. Παρέλαβε και πάλι τα  καθήκοντα του Χαράλαμπου Λαλούση στο Κέντρο χειρισμού κρίσεων στο ΓΕΕΘΑ.

Σήμερα ο υποστράτηγος Δημήτρης Μπονώρας υπηρετεί στο Γ’ Σώμα Στρατού NRDC-GR, και μέχρι πρότεινος είχε πολύ στηενή συνεργασία με τον Αρχηγό ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή, καθώς ήταν από τους πλέον άμεσους συνεργάτες του στο στρατηγείο. Ελπίζουμε ότι οι πληροφορίες μας θα επαληθευτούν και για μια ακόμα φορά ο Δημήτρης Μπονώρας θα διαδεχθεί τον Χαράλαμπο Λαλούση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ