Ποιός ωφελήθηκε τελικά από την παράταση της θητείας του Α/ΓΕΕΘΑ;

Ποιός ή ποιοί ήταν εκείνοι που κράτησαν κεκτημένα και διατήρησαν θέσεις και προνόμια από την παράταση της θητείας του Α/ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου Αποστολάκη στη θέση του;

Γιατί ο ίδιος ο Ναύαρχος δε νομίζουμε πως έχει πλέον να δώσει κάτι παραπάνω στις Ένοπλες Δυνάμεις. Και μιλάμε για έναν Αξιωματικό που έχει προσφέρει και την ίδια του τη ζωή στις Ένοπλες Δυνάμεις, έχει πάρει δυσανάλογες ευθύνες και είναι υπόδειγμα στρατιώτη.

Όμως τόσο η περιπέτεια της υγείας του, που έγινε αντικείμενο εκμετάλευσης από κάποιους, όσο και η περιρέουσα ατμόσφαιρα στο ΓΕΕΘΑ περιγράφουν μια τοξική κατάσταση που δεν κάνουν καλό ούτε στην εικόνα του Αρχηγού αλλά ούτε και στη λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων. Κι επειδή η συγκυρία είναι και δύσκολη και οι εποχές περίεργες, η παραμονή του Ναυάρχου στη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ μάλλον έγινε με κριτήρια άλλου είδους.

Η θέση στην οποία είχε περιέλθει η κυβέρνηση και επικοινωνιακά αλλά και σε επίπεδο πραγματικότητας επέβαλλε για μια ακόμα φορά τη διατήρηση πολιτικών ισορροπιών με μεγάλη ανοχή σε πρόσωπα και καταστάσεις που παρασιτούν εις βάρος και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Και τέτοια πρόσωπα υπάρχουν αρκετά στο ευρύτερο περιβάλλον του ΓΕΕΘΑ και σε πολλά επίπεδα. Από την ενημέρωση μέχρι και τη λειτουργία. Στελέχη των ΑΝΕΛ, δημοσιογράφοι, στελέχη των ΕΔ που το παίζουν «αρχηγοί» και άλλοι πολλοί, ανακουφίστηκαν με την απόφαση να παραμείνει ο Ναύαρχος Αποστολάκης στη θέση του.

Αυτοί είναι και οι κερδισμένοι της ιστορίας. Ποιός έχασε; Οι Ένοπλες Δυνάμεις. Κι επειδή εμείς δε μασάμε τα λόγια μας κι επειδή δε βασιζόμαστε σε υπόγειες διαδρομές και σε συμφωνίες κάτω από  τα τραπέζια, πολλώ δε μάλλον σε «ανταποδοτικές» πρακτικές και βρώμικες οικονομικές συναλλαγές θα πούμε τη γνώμη μας, καθαρά και ξάστερα.

Η μόνη στρατιωτική προσωπικότητα που μπορεί να διαφοροποιήσει την κατάσταση στις Ένοπλες Δυνάμεις και να τους δώσει νέα δυναμική είναι ο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής.

Ακούραστος, με διεθνή αναγνώριση, ανοιχτός στις καινοτομίες και πάνω απ’ όλα αποτελεσματικός, φαντάζει ως η βέλτιστη λύση για μια πλήρη και δομική αλλαγή τόσο στην εικόνα αλλά κυρίως στη λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων. Ακόμα περισσότερο, έχοντας την κοινωνική αναγνώριση από φορείς που αποτελούν πυλώνες για το Ελληνικό κράτος. Η στρατιωτική του αξία και η προσήλωσή του στη στρατιωτική δεοντολογία δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν, όπως επίσης και η στρατιωτική διπλωματική του ικανότητα είναι γνωστή εντός κι εκτός συνόρων.

Βέβαια, η καθαρή και τίμια προσωπικότητά του δεν τον “βοηθάει” να παίξει με τους βρώμικους κανόνες της πολιτικής και της ενημέρωσης, γι’ αυτό άλλωστε ο ίδιος δεν εκφράστηκε ή δεν λειτούργησε με τρόπο τέτοιο. Όμως σ’ ένα περιβάλλον που οι αξίες θάβονται γιατί απλά χαλάνε την πιάτσα, έχει μέλλον ένας τέτοιος άνθρωπος; Θα αφήσουμε τα γεγονότα να μας το δείξουν.

Και για να μη βγεί κανένα καλόπαιδο από τα πολλά που υπάρχουν και μας κατηγορήσει πως «γλύφουμε» το συγκεκριμένο για να πιάσουμε πόστα και ν’ ανοίξουμε δουλειές να επισημάνουμε πως δεν έχουμε τέτοια ανάγκη. Αλλά βλέπετε πολλοί κρίνουν “εξ’ ιδίων τα αλλότρια”. Άλλωστε έκαναν ότι μπόρεσαν για να συντηρήσουν μια κατάσταση από την οποία έχουν πολλαπλά οφέλη, και οικονομικά.

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ