Πολεμικά πλοία στον Πειραιά – Γαλλική φρεγάτα και αμερικανικό αντιτορπιλικό – ΒΙΝΤΕΟ

Δύο πολεμικά πλοία έχουν φτάσει στο λιμάνι του Πειραιά. Η γαλλική φρεγάτα τύπου FREMM “Languedoc” και το αμερικάνικο αντιτορπιλικό USS Mitscher (DDG-57).
 
Πολεμικά πλοία κατέπλευσαν στο λιμάνι του Πειραιά. Πρόκειται για τη γαλλική φρεγάτα τύπου FREMM Languedoc και το αμερικάνικο αντιτορπιλικό USS Mitscher(DDG-57).
Πρώτη έφτασε στο λιμάνι του Πειραιά η γαλλική φρεγάτα τύπου FREMM Languedoc. Το πλοίο του γαλλικού πολεμικού ναυτικού βρίσκεται στην Ελλάδα στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.
H Languedoc με διακριτικό σήμα D653 έχει κατασκευαστεί το 2014 απο τα DCNS στη Lorient και εντάχθηκε στην υπηρεσία του γαλλικού πολεμικού ναυτικού το Μάρτιο του 2016.
Πρόκειται για την 3η κατά σειρά φρεγάτα FREMM που παρέλαβαν οι Γάλλοι.
Έχει μήκος 142 μέτρα και πλάτος 20 μέτρα. Το πλήρωμα της αποτελείται από 145 αξιωματικούς και υπαξιωματικούς. Η πρόωση γίνεται με σύστημα CODLOG (ombined diesel-electric or gas) Μπορεί να πιάσει μέγιστη ταχύτητα πλεύσης τους 27 κόμβους.

 

Στον Πειραιά και το αμερικανικό αντιτορπιλικό

Σχεδόν αμέσως μετά την άφιξη του γαλλικού πολεμικού Languedoc, κατέπλευσε και το αμερικάνικο αντιτορπιλικό USS Mitscher (DDG-57) κλάσης Alreigh Burke για να πραγματοποιήσει εθιμοτυπική επίσκεψη.
Το πολεμικό πλοίο κατασκευάστηκε το 1993 και αποτελεί μέρος του US NAVY από το 1994. Το όνομα του είναι από τον αεροπόρο του Αμερικανικού Ναυτικού Marc Andrew Mitscher, αρχηγού αεροναυτικής δύναμης κατά το 2ο Παγκόσμιο πόλεμο.
Έχει μήκος 154 μέτρα, πλάτος 20. Βύθισμα 9,4. Έχει 4 τουρμπίνες General Electric LM 2500-30 συνολικής ισχύος 100.000 ίππων. Μπορεί να πλεύσει με ταχύτητα πάνω από 30 κόμβους, ενώ μπορούν να προσγειωθούν δύο ελικόπτερα Sikorski. Το πλήρωμα του αποτελείται από περίπου 280 άτομα.

 
Πηγή: pireaspiraeus

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ