Πού θα «βρέξει» πολλά λεφτά η Πολεμική Αεροπορία

Το εξοπλιστικό πρόγραμμα που έχει στα σκαριά θα μας κοστίσει πάρα πολλά δισεκατομμύρια. Υπάρχει όμως και μια πόλη της Ελλάδας που η Πολεμική Αεροπορία θα «βρέξει» ευρώ

Η Πολεμική Αεροπορία αναζητεί να βρεί τρόπους να χρηματοδοτήσει τα τεράστια εξοπλιστικά προγράμματα που θέλει να υλοποιήσει αλλά και να κερδισει κάποια λεφτά απο όπου μπορεί. Για την ίδια την Πολεμική Αεροπορία τα συνολικά κέρδη απο τις «επιχειρηματικές» δραστηριότητες της μπορεί να είναι ψίχουλα όμως μια πόλη της Πελοποννήσου πρέπει να ετοιμάζεται να εισπραξει πολλά λεφτά στην υγεία της Πολεμικής Αεροπορίας.

Πρόκειται για την Καλαμάτα όπου η Πολεμική Αεροπορία θέλει να φτιάξει πολυεθνικό εκπαίδευτικό κέντρο γιατι  πλεονάζουν εκπαιδευτικά αεροσκάφη!

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται στο ΓΕΑ διαπιστώθηκε πως η μικρή μας χώρα έχει 45 εκπαιδευτικά αεροσκάφη T-6 όταν για τις ανάγκες της τώρα πια όπως λένε πηγές του Επιτελείου μόλις και μετα βίας χρειάζεται 10 – 12 το πολύ 15 αεροσκάφη.

Απο τα υπόλοιπα 30 που φυσικά δεν μπορούν να μετατραπούν σε στατικά εκθέματα για να φωτογραφίζονται μπόμπιρες εκτιμάται πως υπάρχουν ώς «εμπόρευμα» για την διεθνή εκπαιδευτική αγορά περίπου 12.000 ώρες πτήσεως που μπορεί να μοσχοπουληθούν σε αεροπορίες συμμαχικών κρατών οι οποίες α) κερδίζουν την εκπαίδευση τους σε μια κορυφαία αεροπορία β) γλιτώνουν το κόστος αγοράς, συντήρησης και υποστήριξης αεροσκαφών και γ) εκπαιδεύονται σε μια περιοχή την Καλαμάτα, με καλοκαιρία στο μεγαλύτερο διάστημα του έτους, με ασφάλεια, με ελικόπτερο για έρευνα και διάσωση πάντα διαθέσιμο.

Τυχεροί φυσικά θα είναι και οι Καλαματιανοί αφού στην σκέψη της Πολεμικής Αεροπορίας είναι να «πωληθεί» και το τουριστικό προιόν της Καλαμάτας ώς δέλεαρ στις οικογένειες και τους ίδιους τους ιπταμένους που θα εκπαιδευτούν στο πολυεθνικό κέντρο που σχεδιάζει, αφού οι εκπαιδευόμενοι θα είναι ελεύθεροι εκπαιδεύσεως το Σαββατοκύριακό΄.

T-6A TEXAN II
Περιγραφή

Είναι Αμερικάνικης προέλευσης, μονοκινητήριο, turboprop, εκπαιδευτικό και σχεδιάστηκε να έχει χαρακτηριστικά πτήσης και αίσθηση jet αεροσκάφους.

Το πρώτο Τ-6Α παραδόθηκε στην Πολεμική Αεροπορία τον Ιούλιο του 2000 και από τότε ανέλαβε μεγάλο μέρος του εκπαιδευτικού έργου της.

Το Τ-6Α επιχειρεί από την 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος (120ΠΕΑ), στην Αεροπορική Βάση Καλαμάτας. Φέρει δίχρωμη παραλλαγή άσπρου και μπλε.
Τεχνικά χαρακτηριστικά/Επιδόσεις

Πλήρωμα: 2 (εκπαιδευτής και εκπαιδευόμενος)
Κινητήρας: Pratt and Whitney PT6A-68 turboprop ισχύς 1.100 hp
Εκπέτασμα Πτερύγων: 10.19μ
Μήκος: 10.16μ
Μέγιστη ταχύτητα: 586 km/h
Μέγιστο ύψος: 9.500μ. ή 31.000 πόδια

K.A.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ