Πολεμική Αεροπορία: Γιατί επικρατεί αναστάτωση στις Μονάδες;

Πολεμική Αεροπορία: Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί στις Μονάδες από συγκεκριμένες αποφάσεις της ηγεσίας. Πολλοί μιλάνε για “εκκαθαρίσεις”. Δείτε τι έχει συμβεί

 


 

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

Αναβρασμός επικρατεί σε όλες τις Μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας, μετά την απόφαση της ηγεσίας να προκηρύξει φέτος όλες τις θέσεις ευθύνης στις διοικήσεις των Μονάδων, ανεξάρτητα με το εάν έχουν ή όχι συμπληρώσει χρόνο διοίκησης τα στελέχη που υπηρετούν σε αυτές.

Η απόφαση αυτή συζητείται ευρέως στην Πολεμική Αεροπορία και μάλιστα ορισμένοι κάνουν λόγο για “εκκαθαρίσεις” ή ακόμα και για ρεβανσισμούς.

Με βάση αυτή την απόφαση κάθε διοικητής αισθάνεται ότι έχει το “πιστόλι στον κρόταφο” και εάν δεν έχει συμπληρώσει τον απαραότητο χρόνο διοίκησης που προβλέπεται, είναι δυνατόν να αντικατασταθεί από άλλον συνάδελφό του και στη συνέχεια να “χρωστάει” μήνες διοίκησης.

Και δεν είναι λίγες οι Μονάδες στις οποίες συμβαίνει αυτό. Έτσι τα στελέχη έρχονται σε συγκρούσεις και φαγωμάρες καθώς περιμένουν να δουν πιθανούς διεκδικητές της θέσης τους πριν καν συμπληρώσουν τον προβλεπόμενο χρόνο στις θέσεις τους.

Το κλίμα σε πολλές Μονάδες είναι βαρύ και ίσως σε λίγο καιρό να μη είναι καν αναστρέψιμο. Θα πρέπει να επανεξετάσει η ηγεσία τις αποφάσεις της ή τουλάχιστον να διασφαλίσει ότι δνε θα προξενηθούν βλάβες σε στελέχη που δεν έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο διοίκησης, όχι από δική τους υπαιτιότητα.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ