Πολεμικό Ναυτικό: Τρέξτε να γραφτείτε πριν κλείσουν οι θέσεις!

Το Πολεμικό Ναυτικό φροντίζει με μια καινοτόμα δράση του να ερθει κοντά στους πολίτες και να ενισχύσει τους δεσμούς του με την κοινωνία προσφέροντας δωρεάν γνώσεις.

 

 

Η Υπηρεσία Ιστορίας Ναυτικού (YIN)   διοργανώνει στην «Αίθουσα Αντιναυάρχου Δ. Φωκά»,   η οποία στεγάζεται στις εγκαταστάσεις της στον Βοτανικό, κύκλο διαλέξεων – συζητήσεων με ειδικούς πάνω σε θέματα  Ναυτικής Ιστορίας, την περίοδο Μαρτίου – Μαΐου 2017.

Αίθουσα ΥΙΝ

Σκοπός της  δράσης, την οποία ανακοίνωσε το Πολεμικό Ναυτικό, είναι να αποτελέσουν οι εν λόγω διαλέξεις πόλο έλξης για όλους όσους έχουν αγάπη για την Ναυτική Ιστορία και γενικότερα τον Ναυτικό Πολιτισμό.

Αίθουσα ΥΙΝ

Παράλληλα, θα επιδιωχθεί η δημιουργία ενός δραστήριου πυρήνα ατόμων, για την προαγωγή της ιστορικής έρευνας και την ανάδειξη της πολύτιμης ναυτικής κληρονομιάς μας.

Αφίσα ΥΙΝ

Η συμμετοχή όπως αναφέρει το Πολεμικό Ναυτικό είναι ελεύθερη για το κοινό, κατόπιν εγγραφής για κάθε διάλεξη ξεχωριστά. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρείται σειρά προτεραιότητας.

(τηλ: 2103484245, Δευτ.-Παρ. 9:00-14:00).

“Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος”

Η φράση του Περικλή “Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος”, αναγράφεται αναλλοίωτη στο έμβλημα του σύγχρονου Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Το Πολεμικό Ναυτικό αποσκοπεί στην ανάπτυξη της ναυτικής ισχύος στην εξαιρετικά σημαντική αυτή περιοχή της ΝΑ Μεσογείου, στην εξασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας στην Ελλάδα και την Κύπρο, στο να διαφυλάσσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στην υφαλοκρηπίδα, να διατηρεί ανοιχτές τις θαλάσσιες γραμμές επικοινωνιών και να συντελεί στην τήρηση υψηλού ηθικού στο νησιωτικό πληθυσμό και στα στρατεύματα των νησιών.

Παράλληλα, εκτελεί μεταφορές προς όφελος των άλλων κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και συμβάλλει στην εξυπηρέτηση άμεσων αναγκών υγείας του πληθυσμού των νησιών.

Τέλος, η ναυτική παρουσία στα ελληνικά νησιά και ιδιαίτερα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και όχι μόνον είναι συνεχής, με περιπολίες πολεμικών πλοίων  για την αντιμετώπιση ενεργειών που στρέφονται κατά των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, και με στόχο την ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος στις επιχειρήσεις στο μεταναστευτικο και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων διακίνησης ναρκωτικών, λαθρεμπορίας όπλων κλπ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ