Πολεμικό Ναυτικό: Μετακινήσεις για το προσωπικό με την ΑΜΜΩΝΙΑ

Το όνομα ΑΜΜΩΝΙΑ έχει το νέο πλοίο που αποκτά το Πολεμικό Ναυτικό. Ο Δημήτρης Βίτσας είδε σε αυτό το σκάφος το μέλλον του ΠΝ

Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας για το νέο βοηθητικό πλοίο βάσης (ΒΒ) του ΠΝ, ΑΜΜΩΝΙΑ. Όπως είπε χαρακτηριστικά δείχνοντας και προς τα που πρέπει να κινηθεί στο μέλλον το ΠΝ: «Το Πολεμικό Ναυτικό κινούμενο με βήματα μεθοδικά και σχεδιασμένα, κατάφερε να αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες απορρόφησης κονδυλίων μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, με αποτέλεσμα σήμερα να παραλαμβάνει , εντός χρονοδιαγράμματος, το πρώτο από μία σειρά τεσσάρων πλοίων, το Βοηθητικό πλοίο Βάσης ΑΜΜΩΝΙΑΣ. Το βοηθητικό πλοίο που παραλαμβάνεται σήμερα από το Πολεμικό Ναυτικό αποτελεί ένα χαρακτηριστικό δείγμα των δυνατοτήτων που υπάρχουν στη χώρα μας για ανάπτυξη, μέσα από τη συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων, εν προκειμένω του Πολεμικού Ναυτικού, της Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας και του ευρύτερου ιδιωτικού τομέα».

Στην τελετή ονοματοδοσίας και ένταξης στο Πολεμικό Ναυτικό του νεότευκτου Βοηθητικού Πλοίου Βάσεως (ΒΒ) «ΑΜΜΩΝΙΑΣ», του πρώτου επί συνόλου τεσσάρων ομοίου τύπου πλοίων στις εγκαταστάσεις της κατασκευάστριας εταιρείας «Νέα Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ», στο Πέραμα ανάδοχος  ήταν ο Δήμαρχος Περάματος  Ιωάννης Λαγουδάκης.

Όπως σημείωσε στην ομιλία του ο Αρχηγός ΓΕΝ, το γεγονός ότι τα νέα ΒΒ είναι σχεδιαστικά και κατασκευαστικά ελληνικό δημιούργημα δείχνει, όπως και στην περίπτωση των ΤΠΚ και των Υποβρυχίων που παρελήφθησαν το 2016, ότι η χώρα έχει παραγωγικές δυνατότητες με ευρύτατο πεδίο εφαρμογής. Επιπρόσθετα, σημείωσε ότι μέχρι τώρα η υλοποίηση του προγράμματος απασχόλησε 150 εργαζομένους για σημαντικό αριθμό εργατοωρών.

Βασική αποστολή του πλοίου είναι η μεταφορά του προσωπικού του ΠΝ στα πλοία και υπηρεσίες του μεγαλύτερου Ναυστάθμου του ΠΝ, προς και από την Σαλαμίνα. Εκεί δηλαδή που ελλιμενίζεται ο μεγαλύτερος αριθμός των πλοίων του Στόλου και εδρεύει ο κορμός της τεχνικής υποστήριξης.

Το νέο ΒΒ έχει χωρητικότητα μεταφοράς 150 ατόμων, με δύο κυρίες μηχανές και έλικες και σύγχρονο ναυτιλιακό εξοπλισμό. Τα τέσσερα αυτά πλοία θα αντικαταστήσουν τα πεπαλαιωμένα υφιστάμενα, αναβαθμίζοντας έτσι ποιοτικά την καθημερινότητα του προσωπικού που απαιτείται να μεταβαίνει στην Σαλαμίνα, μειώνοντας τον χρόνο μετάβασης προς και από την υπηρεσία και μεγεθύνοντας έτσι το παραγωγικό μέρος του ωραρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ