Πολεμικό Ναυτικό: Τι έκανε ο Α/ΓΕΝ στην Αίγυπτο

Το Πολεμικό Ναυτικό της Αιγύπτου υποδέχτηκε τον Αρχηγό ΓΕΝ και οι φωτογραφίες απο την επίσκεψη του εντυπωσιάζουν.

Επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο, από τις 29 Ιανουαρίου έως 03 Φεβρουαρίου 2017, πραγματοποίησε ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ  κατόπιν πρόσκλησης του Αρχηγού του Ναυτικού της Αιγύπτου, Rear Admiral Ahmed Khaled Hassan.

Η Ελλάδα επενδύει πολλά στις κοινές αεροναυτικές ασκήσεις Ελλάδας – Αιγύπτου, και κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Αρχηγός ΓΕΝ συζήτησε με τον ομόλογό του θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος καθώς και πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο Ναυτικών και συναντήθηκε με τον Αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου, Lieutenant General Mahmoud Hegazi.

Οι φωτογραφίες απο την επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Νικόλαου Τσούνη ΠΝ στην Αίγυπτο μπορεί να μην είναι ενδεικτικές της οικονομικής κατάστασης της Αιγύπτου δείχνουν όμως την θέση που έχει το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας ώς στρατιωτικό και διπλωματικό χαρτί που χρησιμοποιείται σταθερά στην ταραγμένη ιστορία της.

 


Στο πλαίσιο της ενημέρωσης επί των εξελίξεων και των δραστηριοτήτων του Ναυτικού της Αιγύπτου, ο Αρχηγός ΓΕΝ επισκέφθηκε το Ναύσταθμο Αλεξανδρείας, Πολεμικά Πλοία, το Ναυτικό Κολλέγιο, και τη Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων του Ναυτικού της Αιγύπτου.

Επιπρόσθετα, ο Αρχηγός ΓΕΝ επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, όπου συναντήθηκε με την Α.Θ.Μ. τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, κκ Θεόδωρο Β’, ενώ στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο Γενικός Πρόξενος στην Αλεξάνδρεια, κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης.

Παράλληλα, ο Αρχηγός ΓΕΝ είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Αίγυπτο, κ. Μιχαήλ Διάμεση καθώς και με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστο Καβαλή.

Θυμίζεται πως η Αίγυπτος πρόσφατα ενισχυσε το Ναυτικό της με την γαλλική κορβέτα GOWIND 2500. Η Αίγυπτος έχει αγοράσει συνολικά 4 με τις τρείς να χτίζονται σε αιγυπτιακά ναυπηγεία.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ