Το Πολεμικό Ναυτικό μοιράζεται με υπερηφάνεια την ιστορία του

Το Πολεμικό Ναυτικό, ο φρουρός των θαλασσών μας έχει ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Οι Έλληνες μεγαλούργησαν στην θάλασσα. Το ΠΝ μοιράζεται την ιστορία του.

Η πρώτη, ανοιχτή στο κοινό, διάλεξη για την ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού (ΥΙΝ) στον Βοτανικό.

Πρόκειται για την πρώτη (απο πολλές που θα γίνουν) συνάντηση στο πλαίσιο του Κύκλου Διαλέξεων Ναυτικής Ιστορίας.

Οι φίλοι της Ναυτικής Ιστορίας παρακολούθησαν στην “Αίθουσα Αντιναυάρχου Δ. Φωκά” τις διαλέξεις της συγγραφέως και ιστορικής ερευνήτριας κυρίας Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου και του Αντιπλοιάρχου Κλεάνθη Κυριακίδη ΠΝ, οι οποίες αφορούσαν στην εξέλιξη της ναυπηγικής τέχνης και της ναυτικής στρατηγικής από την αρχαιότητα μέχρι και τα χρόνια του Βυζαντίου.

Προλαβαίνετε να δείτε απο κοντά την ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού

Η επόμενη συνάντηση στην ΥΙΝ έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Μαρτίου στις 18:00 με τις εξής διαλέξεις:

·        «Στρατηγική και τακτικές του ναυτικού πολέμου του 1821» από τον Αντιναύαρχο ε.α. Κωνσταντίνο Μεταλληνό ΠΝ.

·        «Οι ήρωες ναυμάχοι του Εικοσιένα, όπως δεν τους ξέρουμε» από τον Αντιναύαρχο ε.α. Δημήτριο Λισμάνη ΠΝ.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για το κοινό, κατόπιν εγγραφής για κάθε διάλεξη ξεχωριστά. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρείται σειρά προτεραιότητας (τηλ: 2103484245, Δευτ.-Παρ. 9:00-14:00).

Αφίσα ΥΙΝ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ