Πολεμικό Ναυτικό: Δίπλα στο κοινωνικό σύνολο από άκρη σε άκρη του Αιγαίου το 2019

ΠΓΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ

Πολύ μεγάλη η κοινωνική προσφορά του Πολεμικού Ναυτικού και το 2019. Τα πλοία αλλά και τα στελέχη του ΠΝ βρέθηκαν από άκρη σε άκρη της Ελλάδας.

Πολυεπίπεδη και εξαιρετικά σημαντική είναι η προσφορά του Πολεμικού Ναυτικού προς το κοινωνικό σύνολο, για ακόμα μία χρονιά, το 2019, όπως τονίστηκε στη συνάντηση που είχαν οι στρατιωτικοί συντάκτες με τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη.

Πρωτεύοντα ρόλο στη δράση αυτή παίζουν οι κάτοικοι μικρών, ιδιαίτερα, ακριτικών νησιών στους οποίους το Πολεμικό Ναυτικό βρίσκεται κυριολεκτικά δίπλα τους ειδικά όσον αφορά την υγειονομική περίθαλψή τους. Πρόκειται για τους κατοίκους των Ψαρών, της Ηρακλειάς, της Δονούσας, των Κουφονησιών, της Σχοινούσας , της Κέρου, της Γαύδου, της Σικίνου, της Κιμώλου και της Φολεγάνδρου.

Επιπλέον το Πολεμικό Ναυτικό διαθέτει τα ναυτικά νοσοκομεία των Ναυστάθμων Σαλαμίνας, Κρήτης και το θεραπευτήριο του Πόρου για χρήση από τις τοπικές κοινωνίες. Παράλληλα τα μέσα του ΠΝ χρησιμοποιήθηκαν για την μεταφορά στα ακριτικά νησιά γιατρών του ΕΣΥ, εθελοντών υγείας, υγειονομικού υλικού, αλλά και πολιτών, υλικών και μηχανημάτων έργου. Μην ξεχνάμε άλλωστε την πολύ σημαντική δράση της μεταφοράς της διακλαδικής ομάδας των Ενόπλων Δυνάμεων που επισκέπτεται μικρά νησιά, που γίνεται με πλοίο του ΠΝ.

Ένα έργο που κάποιες φορές μπορεί να ξεχνάμε αλλά είναι πολύ σημαντικό για τους κατοίκους μικρών νησιών είναι αυτό της υδροδότησής τους. Συγκεκριμένα Υ/Φ πλοία του ΠΝ πραγματοποίησαν 28 αποστολές υδροδοτήσεων (3 ανά μήνα) με υδροφόρα πλοία του, προμηθεύοντας με νερό την Κίμωλο, τους Λειψούς, την Αμοργό, τη Σύμη, την Πάτμο, τη Σίκινο, το Καστελόριζο και τη Σχοινούσα. Μιλάμε για 7.500 ώρες εν πλω και πάνω από 55.700 κ.μ. νερό.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Επίσης στις κοινωνικές δράσεις του Πολεμικού Ναυτικού εντάσσονται ακόμα:

  •  Η διαρκής παρουσία μονάδων του στόλου με 12 μονάδες, για 365 ημέρες, πάνω από 450 στελέχη για 105.000 ώρες βρέθηκαν σε λιμάνια του Αν. Αιγαίου, ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους τους.
  • Η διάθεση μονάδων του στόλου για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών και ανακούφιση και αποσυμφόρηση των νησιών του Αν. Αιγαίου.
  • Οι αποστολές έρευνας και διάσωσης καθώς και οι αεροδιακομιδές. Συγκεκριμένα φέτος, από τα μέσα του ΠΝ πραγματοποιήθηκαν 22 αποστολές έρευνας και διάσωσης.
  • Η υποστήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
  • Η στήριξη της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας.
  • Η διάθεση της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού που έχει δώσει 19 συναυλίες για την συγκέντρωση φαρμάκων και τροφίμων για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.
  • Οι επισκέπτες στα Πολεμικά Πλοία του ΠΝ ξεπέρασαν τις 260.000.
  • Η παροχή εξειδικευμένης εκπαίδευσης σε ιδιώτες, πληρώματα εμπορικού ναυτικού και επαγγελματικές σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ. Η εκπαίδευση παρέχεται από τη σχολή Ελέγχου Βλαβών, το σχολείο Διαφυγής (HELO DUNKER) και το ναύσταθμο.
  • Η συντήρηση 1607 φάρων, φανών και φωτοσημαντήρων. Να σημειωθεί ότι από τα φαρικά τέλη που εισπράττει η πολιτεία το ΠΝ δεν παίρνει απολύτως τίποτα.
  • Φυσικά η έκδοση αγγελιών, navtex, έντυπων και ηλεκτρονικών χαρτών και διόρθωση τους, μελετών και γνωμοδοτήσεων για λογαριασμό δημοσίων φορέων και ιδιωτών μέσω της υδρογραφικής υπηρεσίας

Όσον αφορά τη μέριμνα προσωπικού το ΠΝ προχώρησε στην κατασκευή πολυκατοικιών και στην ανακαίνιση υπαρχόντων κτιρίων για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών.

Τέλος πολύ σημαντική είναι η συμβολή της Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (ΜΙΥΑ), καθώς και του Οδοντιατρικού Κέντρου, τα οποία και εξυπηρέτησαν χιλιάδες ασθενείς και συνεχίζουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ