Πολιτικό προσωπικό ΥΠΕΘΑ: Τι λένε για τις αποχωρήσεις προσωπικού

Πολιτικό προσωπικό ΥΠΕΘΑ: Η χρονιά που πέρασε δεν ήταν καλή ούτε για το πολιτικό προσωπικό του Άμυνας. Τα στοιχεία που συγκέντρωσαν μιλάνε από μόνα τους.

Λόγια και μόνο λόγια φαίνεται πως είναι και τα όσα λέγονται για την κρίσιμη συνεισφορά του πολιτικού προσωπικού του Υπουργείου Άμυνας στην λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τα στοιχεία που έχουν οι εργαζόμενοι δείχνουν πως το πολιτικό προσωπικό εξαφανίζεται ώρα με την ώρα χωρίς να υπάρχει κάποιος ορατός σχεδιασμός για να αλλάξει αυτή η κατάσταση.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μόνο για το έτος 2015 αποχώρισαν για σύνταξη 1.469 υπάλληλοι.

Ανάλογη αν όχι χειρότερη είναι η εικόνα όπως όλα δείχνουν και για το 2016.

Οι εργαζόμενοι κατόπιν αυτής της εξέλιξης λένε πως πρέπει να πραγματοποιηθεί άμεση αντιμετώπιση της ερήμωσης των Εργοστασίων, Ναυστάθμων και των Μονάδων συντήρησης και επισκευής των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τα Εργοστάσια και οι Ναύσταθμοι είναι οι βασικές μονάδες συντήρησης και επισκευής του πολεμικού υλικού, καθώς στηρίζουν και είναι εγγύηση για το αξιόμαχο της χώρας και πρέπει να στελεχωθούν το συντομότερο με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, κυρίως τεχνικών ειδικοτήτων λένε χωρίς όμως απο το ΥΠΕΘΑ να έχει ακουστεί κάποια απάντηση.

Παράλληλα θέλουν να θεσμοθετηθούν, Κλαδικές Συλλογικές Διαπραγματεύσεις στο Δημόσιο.

Το ΥΠ.ΕΘ.Α έχει πολλές ιδιαιτερότητες που μπορούν να αντιμετωπιστούν με το θεσμό αυτό, υποστηρίζουν.

Όπως λένε είναι σημαντικό να υπάρξει διάλογος, ώστε να διαμορφωθεί το αναγκαίο θεσμικό πλαίσιο, με την συμβολή του συνδικαλιστικού κινήματος και της επιστημονικής κοινότητας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ