Πολιτικοί υπάλληλοι ΥΠΕΘΑ: Τι αλλάζει η Ειδική Γραμματέας

Πολιτικοί υπάλληλοι ΥΠΕΘΑ: Η Καλλιόπη Παπαλεωνίδα έκανε ανακοινώσεις για τις αλλαγές που ετοιμάζει. Τώρα μένουν να φανούν οι όποιες αντιδράσεις.

 

 

Η Ειδική Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Καλλιόπη Παπαλεωνίδα, άνοιξε τα χαρτιά της για τις αλλαγές που θα κάνει σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στην περιοχή του Γ΄ και Δ΄ ΣΣ  όπου και επισκέφθηκε το 424 ΓΝΕΝ, την ΣΣΑΣ, το 308 ΠΕΒ, το Οχυρό Εχίνου την ΤΑΞΥΠ και Μονάδες αυτής.

 

Καλλιόπη Παπαλεωνίδα Καλλιόπη Παπαλεωνίδα

Η Ειδική Γραμματέας με την επίσκεψή της στους σχηματισμούς της Β.Ελλάδας ολοκλήρωσε τον κύκλο επισκέψεών της στην περιφέρεια, στους χώρους στους οποίους εργάζεται το Πολιτικό Προσωπικό του ΥΠΕΘΑ με στόχο τη γνωριμία με τους εργαζόμενους, καθώς και την επιτόπου ενημέρωσή της για τα προβλήματα που αυτοί αντιμετωπίζουν.
Στις ομιλίες της, τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και στην Ξάνθη, η Ειδική Γραμματέας έκανε μια σύντομη παρουσίαση των δράσεων του γραφείου της και του Ενιαίου Διοικητικού Τομέα, από την ανάληψη των καθηκόντων της, τον Σεπτέμβριο του 2016.

Όπως τόνισε, άμεσος στόχος της είναι η εκπόνηση του Οργανισμού του Πολιτικού Προσωπικού του ΥΠΕΘΑ, που αποτελεί πάγιο αίτημα, δεδομένου ότι, αφετέρου ο εν ισχύ οργανισμός χρονολογείται από το 2002 και δεν είναι εναρμονισμένος με την τρέχουσα πραγματικότητα των δομών του Υπουργείου, αφενός αποτελεί την αναγκαία προϋπόθεση για την εφαρμογή εργαλείων της Διοικητικής Μεταρρύθμισης που υλοποιείται αυτήν την περίοδο στη χώρα μας, όπως είναι η κινητικότητα, η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και οι κρίσεις των προϊσταμένων διευθύνσεων και τμημάτων.
Τα παραπάνω σχεδιάζονται με γνώμονα την ποιοτική αναβάθμιση του πολιτικού προσωπικού του ΥΠΕΘΑ και με τη δημιουργία των απαραίτητων δομών, όπως αυτή του Ενιαίου Διοικητικού Τομέα (ΕΔΤ) που, αν και έχει συσταθεί από το 1994, μέχρι σήμερα δεν έχει αποκτήσει διάρθρωση και συγκεκριμένη μορφή.

Η Ειδική Γραμματέας τόνισε ότι η τρέχουσα περίοδος αποτελεί μια ιδιαίτερα γόνιμη συγκυρία γιατί όπως είπε  εγκαινιάζεται μια νέα πολιτική διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού του ΥΠΕΘΑ, προσανατολισμένη στο μέλλον και αξιοποιώντας την εμπειρία, τεχνογνωσία και τη θεσμική μνήμη που αποτελούν οι μόνιμοι υπάλληλοι του Υπουργείου.
ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ