ΠΟΜΕΝΣ προς ΥΠΕΘΑ: Ποιοι εξαιρέθηκαν από την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 15 ΗΕΕ στο νοσηλευτικό προσωπικό των ΕΔ

ΠΟΜΕΝΣ

Παρέμβαση για την απόφαση του ΓΕΕΘΑ να χορηγήσει στο υγειονομικό προσωπικό των στρατιωτικών νοσοκομείων, 15 Ημέρες Εκτός Έδρας ως επίδομα επιβράβευση προχώρησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – ΠΟΜΕΝΣ με επιστολή προς το ΥΠΕΘΑ.

Η ΠΟΜΕΝΣ προτείνει να υπάρξει σχετική οδηγία ώστε να δοθεί επίδομα εκτός από όσους υπηρετούν σε ΤΕΠ, ΜΕΘ και Πτέρυγες COVID-19 που προβλέπει η απόφαση, και σε νοσηλευτικά στελέχη με συγκεκριμένες ειδικότητες που δίνουν τη μάχη της πανδημίας.

Το έγγραφο της ΠΟΜΕΝΣ:

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – ΠΟΜΕΝΣ, εκφράζει αρχικά την ικανοποίηση της, για την απόφαση του ΓΕΕΘΑ, που ελήφθη κατόπιν σχετικής έγκρισης της Πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, να προβεί στην έκτακτη οικονομική ενίσχυση με την αποζημίωση 15 Ημερών Εκτός Έδρας στο Υγειονομικό Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν σε ΤΕΠ, ΜΕΘ και Πτέρυγες COVID-19, οι οποίοι καθημερινά αγωνίζονται για την πρόληψη και αντιμετώπιση της πανδημίας του ιού COVID-19 (κορωνοϊού) τόσο στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία και τις Στρατιωτικές Υγειονομικές Δομές όσο και στα Πολιτικά Νοσοκομεία στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ωστόσο λαμβάνοντας υπόψη την (β) σχετική επιστολή της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Θ), αλλά και τις αιτιολογημένες διαμαρτυρίες πλήθους συναδέλφων μας, σας επισημαίνουμε ότι στην ανωτέρω απόφαση ΔΕΝ έχουν συμπεριληφθεί συνάδελφοι μας που άμεσα απασχολούνται στην μάχη εναντίον της πανδημίας. 

Συγκεκριμένα:

α. Όλα τα ύποπτα περιστατικά covid-19 χρειάζονται μικροβιολογικό και απεικονιστικό έλεγχο προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση των πνευμόνων τους.

Ο έλεγχος αυτός γίνεται: (1) Με ακτινογραφία σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο στο  ακτινολογικό τμήμα ή (2) Με αξονική τομογραφία, η οποία διενεργείται στον αξονικό τομογράφο της ακτινοθεραπείας των Στρατιωτικών Νοσοκομείων.

β. Το προσωπικό που εκτελεί αυτές τις εξετάσεις είναι το προσωπικό του Ακτινολογικού Τμήματος, του Τμήματος Αξονικής Τομογραφίας, του Τμήματος Μαγνητικής Τομογραφίας του Ακτινο-θεραπευτικού Τμήματος, των μικροβιολογικών εργαστήριων και των τμημάτων διαχείρισης δειγμάτων Covid-19 .

γ. Οι ανωτέρω εξετάσεις πραγματοποιούνται καθ ́ όλη τη διάρκεια της ημέρας που σημαίνει ότι εμπλέκεται όλο το παραπάνω προσωπικό, λόγω των 24ωρων εφημεριών που εκτελεί και έρχεται σε άμεση επαφή με ασθενείς που νοσούν από covid-19, με αυξημένο κίνδυνο να προσβληθούν και οι ίδιοι!!

δ. Ανάλογους κινδύνους καλούνται να αντιμετωπίσουν και οι τραυματιοφορείς των Νοσοκομείων, οι οποίοι συνοδεύουν συνεχώς αυτούς τους ασθενείς στη διενέργεια όλων των εξετάσεων τους και εκτελούν κανονική υπηρεσία στις κλινικές covid-19, ΜΕΘ και στα ΤΕΠ καθώς και το προσωπικό των ασθενοφόρων που μεταφέρουν τους ασθενείς.

4. Κατόπιν των ανωτέρω η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – ΠΟΜΕΝΣ, προτείνει την ΑΜΕΣΗ έκδοση σχετικών διαταγών από τα Γενικά Επιτελεία, ώστε να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, τα ανωτέρω στελέχη που εκτελούν διατεταγμένες υπηρεσίες υγειονομικής φύσεως, στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία καθώς και το σύνολο του προσωπικού που συμβάλλει τα μέγιστα στην μεταφορά και στην διεξαγωγή των διακομιδών των ασθενών.

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – ΠΟΜΕΝΣ, αναδεικνύει το θέμα αυτό, διότι οι συνάδελφοι μας, καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια με υπευθυνότητα, φέροντας σε πέρας την αποστολή την οποία τους ανατίθεται καθημερινά για την διακομιδή, τον έλεγχο και την παροχή υγειονομικής περίθαλψης ασθενών που προσβάλλονται από τον COVID-19 (κορωνοϊού) σε Στρατιωτικά και Πολιτικά Νοσοκομεία, με κίνδυνο προσβολής των ιδίων.

Τα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων, πιστά στις υποχρεώσεις μας, συνεχίζουμε και σε αυτή την κρίση να λειτουργούμε με αίσθημα ατομικής και συλλογικής ευθύνης. Συνεχίζουμε να εκτελούμε στο ακέραιο τα καθήκοντά μας, φέροντας σε πέρας την επιχειρησιακή μας αποστολή, ευελπιστώντας πως θα υλοποιήσετε τις αυτονόητες δεσμεύσεις σας για την ίση αντιμετώπιση του προσωπικού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ