ΠΟΜΕΝΣ: Προσχώρησαν οι στρατιωτικοί της Αιτωλοακαρνανίας

Στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών ΠΟΜΕΝΣ προσχώρησαν οι στρατιωτικοί της Αιτωλοακαρνανίας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση

 

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) ανακοινώνει την ένταξη της «ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ» στην Ομοσπονδία.

Το αίτημα της πρωτοβάθμιας Οργάνωσης που έχει έδρα το Άκτιο και εκπροσωπεί τα συμφέροντα των ενεργεία στρατιωτικών που υπηρετούν σε μονάδες της περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, στάλθηκε στην Ομοσπονδία μας, αμέσως μετά την ομιλία του Προέδρου Δημήτρη Ρώτα στην Βουλή των Ελλήνων.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε σχετική επιστολή, με την ένταξή της η «ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ» συμμορφώνεται πλήρως με  τον ισχύοντα νόμο 4407/2016 που διέπει τον στρατιωτικό συνδικαλισμό.
 

Η “Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών, Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.” είναι η πρώτη ιστορικά συνδικαλιστική Ομοσπονδία που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των εν ενεργεία στρατιωτικών με βάση τον νόμο 4407/2016.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Κοινοβούλιο ο Δημήτρης Ρώτας ενημέρωσε για την δράση αστικού σωματείου, το οποίο παραπλανητικά εμφανίζεται ότι εκπροσωπεί τους στρατιωτικούς.

Η ΠΟΜΕΝΣ έχει καταθέσει αίτηση ανακοπής του αστικού σωματείου, καθώς λειτουργεί με βάση το νόμο για τους εμπόρους και βιοτέχνες και σίγουρα όχι για τους στρατιωτικούς.

Στην ομιλία του στη Βουλή ο κ. Ρώτας είχε πει χαρακτηριστικά:

“Υπάρχει και ένα αστικό σωματείο, με το ίδιο όνομα, και τον διακριτικό τίτλο ΠΟΕΣ, το οποίο έχει κληθεί εδώ, παρά το γεγονός ότι η ίδρυσή του βασίζεται στο νόμο 1712 του 1987.

Ο νόμος αυτός  διέπει τις οργανώσεις των εμπόρων, βιοτεχνών, ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοκινητιστών, τις αποκαλούμενες και “εργοδοτικές” οργανώσεις.
 

Μας προκαλεί εντύπωση που ένα τέτοιο σωματείο κλήθηκε να παρευρίσκεται και να συμμετέχει σε μια συνεδρίαση όπως η σημερινή.

Καταθέτουμε τα σχετικά έγγραφα, καθώς η Ομοσπονδία μας έχει ήδη κινηθεί νομικά, με την κατάθεση αίτησης ανακοπής κατά της ΠΟΕΣ”

Δείτε το σχετικό βίντεο με την ομιλία του κ. Ρώτα

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ