ΠΟΜΕΝΣ: Πρόταση για το ωράριο των γονέων στρατιωτικών

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτιών, ΠΟΜΕΝΣ, εισηγείται τρόπο επίλυσης του προβλήματος με το ωράριο που έχουν τα στελέχη.

Το πρόβλημα προκαλείται από την υποχρέωση τους να παραδίδουν τα τέκνα τους τις εργάσιμες μέρες, σε βρεφονηπιακούς-παιδικούς σταθμούς ή στα σχολεία της πρωτοβάθμιας-δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε ώρες που τα στελέχη θα πρέπει να βρίσκονται στην Μονάδα τους.

Το κείμενο της επιστολής που ζητά να εκδοθεί διαταγή «η οποία να καθορίζει το δικαιούμενο προσωπικό και τις διαδικασίες διευκολύνσεις κατά περίπτωση» είναι το ακόλουθο:

ΠΡΟΣ : Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο
Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτριο Βίτσα
ΕΓΑ/ΓΕΕΘΑ – ΕΓΑ/ΓΕΣ – ΕΓΑ/ΓΕΝ – ΕΓΑ/ΓΕΑ

ΚΟΙΝ : Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων
Στρατιωτικοί συντάκτες

 

ΘΕΜΑ: Διευκολύνσεις έγγαμων εν ενεργεία στελεχών με τέκνα

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

1. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) ως ο νόμιμος και θεσμικός εκπρόσωπος των εν ενεργεία Στρατιωτικών, σας γνωστοποιεί το σοβαρό πρόβλημα που υφίσταται, στην προσέλευση των εν ενεργεία στελεχών στην εργασία τους, λόγω της υποχρέωσης τους να παραδίδουν τα τέκνα τους τις εργάσιμες μέρες, σε βρεφονηπιακούς-παιδικούς σταθμούς ή στα σχολεία της πρωτοβάθμιας-δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε ώρες που τα στελέχη θα πρέπει να βρίσκονται στην Μονάδα τους.

Η ανάδειξη αυτή έγινε και από πρωτοβάθμια ένωση, συγκεκριμένα την Περιφερειακή Ένωση Σερρών, η οποία αν και δεν είναι μέλος της Ομοσπονδίας μας, ανέδειξε ένα πρόβλημα που αφορά όλους τους συναδέλφους.

2. Συγκεκριμένα ένας μεγάλος αριθμός συναδέλφων, πρέπει να παραδίδει τα τέκνα του στους βρεφονηπιακούς-παιδικούς σταθμούς, και τα νηπιαγωγεία και τα σχολεία της πρωτοβάθμιας/δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις 07:30 το πρωί στις περισσότερες των περιπτώσεων, με αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στην προσέλευση τους στην Μονάδα, καθόσον βάσει του ωραρίου η εργασία ξεκινά στις 07:00.

3. Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,
Η ΠΟΜΕΝΣ κατόπιν τούτου προτείνει, για την θεραπεία και την κοινή αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, την έκδοση διαταγής Μονίμου Ισχύος, που να έχει εφαρμογή σε όλα τα Σώματα (ΣΞ-ΠΝ-ΠΑ), η οποία να καθορίζει το δικαιούμενο προσωπικό και τις διαδικασίες διευκολύνσεις κατά περίπτωση, ώστε μ΄αυτό τον τρόπο να επιλυθεί οριστικά αυτή η σημαντική υποχρέωση που αφορά στην φύλαξη – εκπαίδευση των παιδιών τους.

Μετά τιμής

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ

Επγός (ΥΔΚ)

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
Λγος (ΠΖ)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ