Στρατός και POS: Γιατί οι τράπεζες δεν πάνε στο «χακί»;

Στρατός και POS μάλλον δεν ξεκίνησαν με τον καλύτερο τρόπο την σχέση τους όπως άλλωστε και όλη η ελληνική κοινωνία.

Ο πρόχειρος και απρογραμμάτιστος τρόπος που και πάλι επέλεξε η κυβέρνηση για να επιβάλλει χωρίς σχεδιασμό την χρήση των POS ώστε οι συναλλαγές να γίνονται με «πλαστικό χρήμα» δημιουργεί όπως ήταν αυτονόητο (και όλοι το έβλεπαν) προβλήματα.

Ο Στρατός προσπαθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό, οργανωμένα και μεθοδικά να διευθετήσει όλα τα ζητήματα που προκύπτουν απο τις κυβερνητικές εντολές.

Και έγκαιρα κάλεσε τα τραπεζικά ιδρύματα να υποβάλλουν τις προσφορές τους για την ανάδειξη Αναδόχου παροχής υπηρεσιών εκκαθάρισης πληρωμών μέσω τερματικών συσκευών αποδοχής καρτών (POS) επ’ ωφελεία των Μονάδων του , το αργότερο μέχρι την 1η Φεβρουαρίου 2017.

Όμως δυστυχώς δεν εγινε τίποτα (αφου 3 τράπεζες έδωσαν ίδια προσφορά). Έτσι η διαδικασία ματαιώθηκε.

Και τώρα στον Στρατό αναγκάζονται και πάλι να ξανακαλέσουν τις τράπεζες, με νέα προθεσμία το τέλος του μήνα.

Είναι φανερό πως η διαδικασία αυτή πριν το καλοκαίρι δεν θα ολοκληρωθεί, ειδικά αν υπάρξουν και ενστάσεις.

Κριτήριο ανάδειξης του μειοδότη ορίζεται το χαμηλότερο ποσοστό προμήθειας ανά διενεργούμενη μέσω POS συναλλαγή. Σε περίπτωση ισότιμων προσφορών, ανάδοχος θα αναδειχθεί, μεταξύ αυτών που ισοβάθμησαν, ο υποψήφιος που θα προσφέρει το μεγαλύτερο επιτόκιο για τους τηρούμενους λογαριασμούς όψεως.

Το απαιτούμενο αρχικά πλήθος τερματικών POS για τον Στρατό, σε ΚΑΑΥ και ΛΑΦ, ανέρχεται σε εκατόν πενήντα έξι (156) μηχανηματα.

Η χρονική διάρκεια της συμφωνίας είναι ετήσια, με δυνατότητα ανανέωσης κάθε φορά για ένα (1) επιπλέον έτος και τροποποίησης των επιμέρους όρων κατόπιν σύμφωνης γνώμης αμφότερων των αντισυμβαλλόμενων μερών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ