Πόσοι αξιωματικοί πήγαν στην Ρώσικη πρεσβεία;

Λεπτομερή στοιχεία για την ελληνική συμμετοχή στην δεξίωση που έδωσε η Ρωσική πρεσβεία έδωσε ο Πάνος Καμμένος.

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Ηλίας Παναγιώταρος με θέμα «Απαξίωση της Ελληνικής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας στον ετήσιο εορτασμό των Ρώσικων Ενόπλων Δυνάμεων» ο ΥΕΘΑ σημειώνει:

Κατ’ αρχήν η Ελλάδα με τη Ρωσία συνδέονται με μακροχρόνιους δεσμούς φιλίας. Αδιαμφισβήτητη απόδειξη του ανωτέρω αποτέλεσε το επετειακό Έτος Ελλάδας – Ρωσίας (2016), κατά το οποίο αξιοποιώντας το ήδη υπάρχον πρόσφορο έδαφος, υπογραμμίστηκε το αμοιβαίο ενδιαφέρον για την προαγωγή των διμερών μας σχέσεων.

Η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στην εν λόγω δεξίωση που παρέθεσε ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, για την εορτή των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, ήταν από τις λίγες εκδηλώσεις που το ΥΠΕΘΑ συμμετείχε με τόσους εκπροσώπους, καθώς παρέστησαν σε αυτή τριάντα ένας (31) Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί από το ΓΕΕΘΑ και τα Γενικά Επιτελεία.

Συνεπώς ο ισχυρισμός σας απέχει παρασάγγας από την πραγματικότητα διότι δεν υπήρξε ουδεμία απαξίωση της εν λόγω εκδήλωσης, δεδομένης της σημαντικής συμμετοχής ανωτάτων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλων κρατικών λειτουργών.

Τέλος σας επισημαίνω ότι η άσκηση της αμυντικής διπλωματίας στοχεύει μεταξύ άλλων στον εμπλουτισμό των στρατηγικών επιλογών μας και ως εκ τούτου η ελληνική κυβέρνηση και το ΥΠΕΘΑ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, προχωρεί σε όλες τις απαιτούμενες προς τούτο ενέργειες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ