Ποτάμι: Έχουμε πολλούς στρατιωτικούς! Απαιτείται μελέτη δαπανών

Έχουμε πολλούς στρατιωτικούς, τους περισσότερους στρατηγούς στον κόσμο και αν δεν γίνει ριζική αναδιοργάνωση οι μισθοί θα βαίνουν μειούμενοι υποστηρίζει το Ποτάμι

 

 

Με αφορμή την ημερίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) για το μισθολογικό – συνταξιοδοτικό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ) που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 16 Ιουνίου στο Δημαρχείο του Αμαρουσίου, ο Τομέας Άμυνας του Ποταμιού εκτιμώντας την κατάσταση που έχει ήδη διαμορφωθεί και θα συνιστά πλέον οικονομική πραγματικότητα από 1/1/2019 – θα δούμε περαιτέρω μείωση των αποδοχών και των συντάξεων της τάξεως του 18-20% λόγω της μείωσης του αφορολόγητου και της προσωπικής διαφοράς – θεωρεί επιβεβλημένη τη ριζική αναδιοργάνωση των ΕΔ, δεδομένου ότι το 70% περίπου του προϋπολογισμού της Άμυνας δαπανάται σε μισθούς των στελεχών ενώ ο μέσος όρος των χωρών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ ανέρχεται περίπου στο 50%.

Με αυτά τα δεδομένα δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να αυξηθούν κάποια στιγμή οι αποδοχές των στελεχών των ΕΔ αν δεν υπάρξει κοστολογημένη μελέτη των δαπανών, η οποία θα λαμβάνει υπόψη της τη μέγιστη δυνατή επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα, την αξιοπρεπή διαβίωση και την αποκατάσταση του αποδυναμωμένου κύρους των στελεχών των ΕΔ με ευθύνη των τελευταίων κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.




Συνεπώς, οι οποιεσδήποτε λογικές για το μισθολογικό-συνταξιοδοτικό των στελεχών των ΕΔ και των ΣΑ ανήκουν στη σφαίρα της μικροπολιτικής.

Συγκεκριμένα, δεν δίνουμε πολλά λεφτά στους στρατιωτικούς, απλώς έχουμε πολλούς στρατιωτικούς – κυρίως υψηλόβαθμους.

Για την ακρίβεια έχουμε τους περισσότερους στρατηγούς στον κόσμο!

Ο αμερικανικός στρατός έχει έξι στρατηγούς ενώ αντίστοιχα ο ελληνικός έχει 11 αντιστράτηγους. Πελατειακό κράτος και εδώ. Έτσι καταλήγουμε να μην υπάρχουν λεφτά.

Είναι επιβεβλημένο όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου της Βουλής να τοποθετηθούν απαντώντας στην ερώτηση:




«Τι είδους Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας χρειάζεται η χώρα και πόσο καλοπληρωμένα στελέχη απαιτείται να έχει, σε συνδυασμό με τα εθνικά μας συμφέροντα, την ασφάλεια και τα οικονομικά μας δεδομένα» με στόχο να συναποφασίσουμε τη χάραξη ενός συγκεκριμένου σχεδίου αναδιοργάνωσης που θα περιλαμβάνει βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα, μακριά από συντεχνίες και πελατειακές λογικές που επικρατούν ακόμη και σήμερα.

Το Ποτάμι παρακολουθώντας τις νέες ανησυχητικές ισορροπίες που διαμορφώνονται και τις προκλήσεις στην περιοχή της Μεσογείου έφερε πρόταση νόμου στη Βουλή για την επιτακτική ανάγκη σύστασης Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας με την πλειονότητα των κοινοβουλευτικών κομμάτων να κωφεύει.

Το Ποτάμι μέσω του εκπροσώπου του, Γιώργου Τσιτσιλιάνου επανέλαβε τις βασικές θέσεις του Κινήματος σε σχέση με τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο ενώ παρακολούθησε τα όσα ευφάνταστα ειπώθηκαν στην εν λόγω ημερίδα.

Παρακολουθήσαμε την ομιλία του αντιπροέδρου και Τομεάρχη Άμυνας της ΝΔ, κ. Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος ωσάν απευθυνόμενος σε λόχο με ύφος στρατηγού πέντε αστέρων, μας είπε ότι ο ίδιος στήριξε τη δημιουργία του συνδικαλιστικού οργάνου αφήνοντας πολλά ερωτηματικά ως προς τις προθέσεις του, δίνοντας παράλληλα την υπόσχεση ότι όταν θα έρθει η ΝΔ στην εξουσία θα εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

Παρακολουθήσαμε επίσης την ομιλία του βουλευτή και μέλους της διαρκούς επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής κ. Κωνσταντίνου Κατσίκη, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι τα λεφτά υπάρχουν κλειδωμένα σ’ έναν κωδικό αλλά δεν συμφωνεί το Υπουργείο Οικονομικών για να αποδοθούν στους δικαιούχους(!).

Πότε θα μας πείτε την αλήθεια κύριε Υπουργέ Εθνικής Άμυνας;

Ο Τομέας Άμυνας του Ποταμιού θεωρεί ότι τα κόμματα επιβάλλεται να σταματήσουν έστω και τώρα την πελατειακή τους τακτική – ποτέ δεν είναι αργά – για να υπάρξει επιτέλους η αξιοκρατία, η ισονομία, η δικαιοσύνη στη μεταχείριση μεταξύ των στελεχών, αν επιθυμούν πραγματικά η χώρα να διαθέτει αξιόμαχες ΕΔ και παράλληλα να φροντίσουν με έργα και όχι με λόγια να αποκαταστήσουν στα στελέχη το κύρος και την αξιοπρέπεια που οι ίδιοι με τις πολιτικές τους αφαίρεσαν σε βαθμό μεγαλύτερο αναλογικά ως προς τους άλλους δημόσιους υπαλλήλους. Ορθολογικότερες δαπάνες, αξιολόγηση και τέλος στις πελατειακές λογικές.


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ