Ποτάμι προς Καμμένο: Τα προβλήματα δεν λύνονται με βόλτες στα νησιά!

Το «γάντι» ρίχνει στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, το «Ποτάμι», καθώς με ανακοίνωσή του τον θέτει προ των ευθυνών του για τα προβλήματα των Ενόπλων Δυνάμεων.
 
 
Επίθεση στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο εξαπολύει το «Ποτάμι» με ανακοίνωσή του την οποία και υπογράφει ο Γιώργος Τσιτσιλιάνος που είναι υπεύθυνος του Τομέα Άμυνας του κόμματος.
Στην ανακοίνωση το «Ποτάμι» κατηγορεί τον Πάνο Καμμένο ότι εδώ και περίπου τρία χρόνια που είναι υπουργός εκτός από το να αναλώνεται σε ανυπόστατες κατηγορίες πολιτικών προσώπων, ωστόσο δεν έχει κάνει τίποτα για να  προχωρήσουν σημαντικά θέματα στο χώρο της εθνικής άμυνας όπως  σταδιακή αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16, η κατάσταση των αεροσκαφών Mirage 2000 που βρίσκονται στο έδαφος για μεγάλο χρονικό διάστημα και πολλά άλλα.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Επειδή πολλά έχουν ακουστεί το τελευταίο χρονικό διάστημα από τον κύριο Καμμένο, ο οποίος έχει εισέλθει σε ένα παραλήρημα ανυπόστατων κατηγοριών χωρίς στοιχεία εις βάρος πολιτικών προσώπων – προσφιλής η μέθοδος λάσπης – ρωτάμε τον Πατριώτη υπουργό μας:
Γιατί στα τρία περίπου χρόνια που είστε υπουργός δεν έχει ληφθεί μέριμνα για την έστω σταδιακή διαθεσιμότητα μεγάλου αριθμού αεροσκαφών Mirage 2000 που βρίσκονται στο έδαφος; Σε κρίσιμη χρονική περίοδο για την χώρα;
Γνωρίζετε ότι η μεγάλη χρονική παραμονή στο έδαφος δημιουργεί επιπρόσθετα λειτουργικά προβλήματα που έχει ως αποτέλεσμα επιπρόσθετο κόστος;
Θα έπρεπε ως υπουργείο να ληφθούν μέτρα από την πρώτη στιγμή που ενημερωθήκατε για το πρόβλημα.
Γιατί στα τρία έτη περίπου που είστε υπουργός δεν έχετε προβεί στις δέουσες ενέργειες ώστε να ελαττωθεί η παρακράτηση του 20% των εισπράξεων της ΕΑΒ σε ένα λογικό ποσοστό προκειμένου να προχωρήσουν οι εργασίες για την διαθεσιμότητα των αεροσκαφών C- 130 και όχι μόνο, που βρίσκονται απαράδεκτα μεγάλο χρονικό διάστημα στο έδαφος;
Γιατί στα τρία χρόνια που είστε υπουργός δεν έχετε φροντίσει να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα διαθεσιμότητας αεροσκαφών στην Καλαμάτα προκειμένου οι νέες σειρές ιπταμένων αξιωματικών να αποκτήσουν πτητική επάρκεια; Τι περιμένετε στην κρίσιμη χρονική περίοδο που διατρέχουμε;
Γιατί στα τρία περίπου χρόνια που είστε υπουργός δεν έχει ξεκινήσει η σταδιακή αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16;Εσείς μιλούσατε για αξιοκρατικές μεταθέσεις των στρατευσίμων. Εμείς βλέπουμε ότι την πελατεία σας την προσέχετε με ευνοϊκές μεταθέσεις εντός του λεκανοπεδίου.
Αυτή είναι η αξιοκρατία και η ισονομία που είχατε σκοπό να εφαρμόσετε;
Μήπως μπορείτε να μας πείτε πόσο μακριά από το λεκανοπέδιο υπηρετήσατε εσείς που είστε πατριώτης;
Μας είχατε υποσχεθεί ότι θα εφαρμόσετε την απόφαση του ΣτΕ. Ακόμη τα στελέχη περιμένουν.
Την τελευταία δε φορά μας είπατε ότι το κονδύλιο το έχετε κλείσει σε «ένα μπαούλο» και δεν θα αργήσει να το ανοίξετε και να δοθούν τα χρήματα στους δικαιούχους. Πότε θα γίνει αυτό;
Έχετε καταλάβει το βαθμό καταρράκωσης του ηθικού των στελεχών; Νομίζετε ότι με τις βόλτες σας θα τους ξεγελάσετε; Σας μάθανε τώρα κύριε υπουργέ γιατί τα ψέματα έχουν όρια.Πόσο ακόμη θα κόψετε τις συντάξεις των στρατιωτικών; Σε τι βαθμό εξαθλίωσης θα έρθουν από το 2019 με τα μέτρα που ψηφίσατε; Έχετε καταλάβει τι έχετε διαπράξει; Αυτή τη σύνταξη περίμεναν για μία έστω κάπως ισορροπημένη υπόλοιπη ζωή. Κρατήστε τους τώρα μέχρι την ηλικία των 80 ετών μήπως και επιβιώσουν.
Δημιουργήσατε την Υπηρεσία Αξιοποίησης της Ακίνητης Περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠ. Α.Α.Π.ΕΔ). Ο διευθυντής που διορίσατε πληροί τα κριτήρια που εσείς ορίσατε ή ήταν ο στενός σας κομματικός σας φίλος που οφείλατε να τον τακτοποιήσετε;
Κύριε Υπουργέ θα πρέπει να επανεξετάσετε την λογική σας ως προς τη σοβαρότητα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.
Τα προβλήματα δεν λύνονται με βόλτες και φωτογραφίες στα νησιά, απαιτούν γενναίες αποφάσεις που έχουν σχέση με την αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων.
Η δε πατριδοκαπηλία είναι μέγα αμάρτημα που η χώρα μας το έχει πληρώσει διαχρονικά ακριβά.
Η λογική δε, της λάσπης που έχετε επιλέξει ταιριάζει σε άτομα που δεν έχουν τις ικανότητες να ανταποκριθούν και να επιχειρηματολογήσουν ρεαλιστικά.
Οι δε ψεύτικες υποσχέσεις συνοδεύονται συνήθως από άτομα που τους ενδιαφέρει μόνο η καρέκλα τους».


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ