Πού περιμένει θερμό επεισόδιο η Ελλάδα και τι κάνει;

Πληροφορίες για θερμό επεισόδιο έφτασαν στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Την πληροφορία μετέδωσαν τηλεοπτικά δελτία όπως και το τι κάνει η Ελλάδα.

Πληροφορίες για την αυξημένη (τριπλασιάστηκε το τελευταίο διάστημα) πλήρωση των θέσεων στα νησιά έφτασαν απο την Μεσογείων στους δημοσιογράφους της βουλής μαζί με τις εκτιμήσεις της Αθήνας για το που θα «χτυπήσουν» οι Τούρκοι.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται η Αθήνα βλέπει πιθανό το θερμό επεισόδιο στην Κύπρο τον Ιούνιο για να συμπέσει με την εξόρυση πετρελαίων και όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές πιθανό είναι να βγάλουν οι Τούρκοι το Barbaros.

Έτσι θα επιχειρήσουν να κλιμακώσουν την ένταση και να εμπλέξουν και την Κύπρο πιστεύει η Αθήνα.

Δεν τον παίρνει τον Ερντογάν λέει η Αθήνα

H Ελλάδα εκτιμά ακόμα πως τον Ερντογάν «δεν τον παίρνει στο Αιγαίο» λόγω της ισχυρής ελληνικής παρουσίας και πως ο σουλτάνος είναι στριμωγμένος και χωρίς συμμάχους για αυτό και το θερμό επεισόδιο είναι πιθανότερο να γίνει στην Κύπρο.

Παράλληλα οι ίδιες πηγές εκτιμούν πως η Τουρκία είναι πια αποδυναμωμένη μετα το πραξικόπημα και ειδικά η Πολεμική της Αεροπορία πάσχει και είναι πια στελεχώμένη με νεαρούς και άπειρους πιλότους που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο Αιγαίο.

Σημαντικό πάντως είναι πως οι παραβιάσεις παραμένουν και μάλιστα μπροστά στο ΝΑΤΟ που βρίσκεται στο Αιγαίο και παρακολουθεί τα τεκταινόμενα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ