Προαγωγές στρατιωτικών: «Φόρτωσε» ο Δαβάκης για την επετηρίδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Προαγωγές στρατιωτικών: Οι αδικίες που κατήγγειλε η ΕΣΠΕΘ πάνε στην βουλή. Ο Θανάσης Δαβάκης «φόρτωσε» όμως γιατί δεν τον άκουγε κανείς.

Η κυβέρνηση όπως πάντα ήταν απούσα απο την Βουλή αφήνοντας μόνο του τον Πάνο Σκουρλέτη στα κυβερνητικά έδρανα.

Ο Θανάσης Δαβάκης που πήγε στην Βουλή το θέμα που ανέδειξε η ΕΣΠΕΘ για τις προαγωγές δεν άντεξε απο την μία την κυβερνητική προχειρότητα και απο την άλλη την κυβερνητική αδιαφορία και κατα το κοινώς λεγόμενο «φόρτωσε» .

Έτσι τα έψαλλε στην κυβέρνση συμβουλεύοντας το ΥΠΕΘΑ να στείλει κάποιον που θα μπει στον κόπο τουλάχιστον να διαβάσει τα πρακτικά μπας και λυθεί ποτέ κανένα πρόβλημα.

«Δεν με ακούει κανείς απο την κυβέρνηση, δεν εννοώ εσάς κύριε υπουργέ γιατί δεν είναι θέματα αρμοδιότητας σας (σσ εννοεί τον Π. Σκουρλέτη), αλλά τα λέω για να ζητηθούν τα πρακτικά απο την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας προκειμένου να επιληφθεί επ΄αυτού του θέματος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Θανάσης Δαβάκης.

 

Για το θέμα των προαγωγών όπου η συνδυασμένη εφαρμογή των ρυθμίσεων του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ έχει οδηγήσει σε διατάραξη της ομαλής ιεραρχικής εξέλιξης στις Ένοπλες Δυνάμεις, προάγοντας εκτάκτως σε υψηλότερο βαθμό προσωπικό το οποίο μέχρι πρότινος θεωρούνταν ιεραρχικά νεότερο των ομοιόβαθμων Ανθυπασπιστών και Μον. Υπαξιωματικών που απέκτησαν το βαθμό τους μέσα στο ίδιο ημερολογιακό έτος είχε στείλει επιστολές και η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΣΠΕΘ) η οποία ανέφερε:

Για την αποκατάσταση της αδικίας απαιτείται η λήψη μέτρων τα οποία εφαρμοζόμενα, μπορούν να εξαλείψουν τις όποιες παραλείψεις έχουν δημιουργηθεί, χωρίς να επηρεαστεί στο παραμικρό η διοικητική ή επιχειρησιακή λειτουργία των ΕΔ και φυσικά χωρίς καμία απολύτως  οικονομική επιβάρυνση (αναδρομική ή μη) για την Υπηρεσία, βάσει των προβλέψεων του άρθρου 86 του (γ) σχετικού. Ενδεικτικά, προτείνονται τα ακόλουθα:

Ο Θανάσης Δαβάκης απο την μεριά του έχει καταθέσει και ερώτηση για το θέμα που τονίζει μεταξύ άλλων:

  Συγκεκριμένα, η προαγωγή του μονιμοποιηθέντων εθελοντών και μονιμοποιηθεισών εθελοντριών έχει λάβει χώρα χωρίς να έχουν προηγηθεί οι κρίσεις της τάξης αποφοίτων ΑΣΣΥ 1992 την οποία κατά νόμο ακολουθούσαν.

και ο βουλευτής καταλήγει ρωτώντας τον Πάνο Καμμένο:

Τι μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή ιεραρχική θέση της τάξεως των αποφοίτων ΑΣΣΥ 1992 και η γραμμική συνέχεια στην επετηρίδα;

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης μπορείτε να το διαβάσετε εδώ:

Προαγωγές: Ποιο πρόβλημα βλέπει η Ν.Δ. στην επετηρίδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ