Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών μιλάει για όλα

Ανοίγει τα χαρτιά του στο ArmyNow.net ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών Δημήτρης Ρώτας. Μιλάει για τους πάντες και τα πάντα!

 

Ο Δημήτρης Ρώτας, είναι ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) της μόνης αναγνωρισμένης Ομοσπονδίας σύμφωνα με τον νόμο που εκπροσωπεί συνδικαλιστικά τους στρατιωτικούς.

Η ανακοίνωση της λειτουργίας της μπορεί να ξάφνιασε ορισμένους, αλλά σίγουρα ταρακούνησε τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές που -με όπλο τις νομοθετικές ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας- επιχειρούν να ελέγξουν πλήρως τους στρατιωτικούς. 

Σήμερα, ο Δημήτρης Ρώτας “ανοίγει τα χαρτιά του” και απαντά στα ερωτήματα του ArmyNow.Net

 

Συνέντευξη στην ΙΩΑΝΝΑ ΗΛΙΑΔΗ

ΕΡ: Ποια η διαφορά ανάμεσα σε Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) και Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ);

Η διαφορά είναι χαώδης. Ο Ν.4407/16, αναφέρεται σε ΜΙΑ Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών που να είναι εναρμονισμένη με το νόμο, ώστε να είναι το επίσημο επαγγελματικό – συνδικαλιστικό σωματείο για όλους τους στρατιωτικούς. Αυτή η Ομοσπονδία είναι η Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. Η ΠΟΕΣ ήταν και παραμένει αστικό σωματείο.
ΕΡ: Κάποιοι σας καταλογίζουν ότι εμφανιστήκατε από το πουθενά. Πότε ασχοληθήκατε με τον “χακί συνδικαλισμό” και πώς; 

 

Ασχολήθηκα από την ίδρυση του ΣΥΣΜΕΔ και ήμουν μέλος και της ΕΣΠΕΑ. Επίσης μαζί με καλούς συναδέλφους από την Π.Α ιδρύσαμε τον ΣΕΕΝΣΑ με το πετυχημένο έργο του σε μικρό χρονικό διάστημα.Ενδεικτικά σας αναφέρω:

  • δικαίωση σειρών 40-41
  • αποζημίωση υπηρεσιών αργιών στην Π.Α.,
  • οικειοθελής παραμονή μετά την 35ετία έως το 58ο ηλικιακό έτος και άλλα

Ο ΣΕΕΣΝΑ για αυτό την επιτυχία δέχτηκε επίθεση από την ΠΟΕΣ μέσω συγκεκριμένου δημοσιογραφικού ιστότοπου.

Θέλω να τονίσω ότι για πολλά χρόνια ήμουν στο ΓΕΑ στην Δνση που ασχολείται με θέματα Διοικητικής Μέριμνας και έχω από πρώτο χέρι γνώση για τα προβλήματα που απασχολούν τους εν ενεργεία στρατιωτικούς, όπως και όλοι οι συμμετέχοντες στην ίδρυση της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ υπηρετούν σε Μονάδες, ζώντας έτσι από κοντά την καθημερινότητα των συναδέλφων και αυτό είναι και το συγκριτικό μας πλεονέκτημα.
ΕΡ: Μπορεί ένας Αεροπόρος να καταλάβει τις ανάγκες των συναδέλφων του που υπηρετούν στο Στρατό Ξηράς που είναι η πλειοψηφία των Ε.Δ. ;

Κοιτάξτε οι ανάγκες και τα προβλήματα στην πλειοψηφία τους είναι κοινά για όλους μας, αλλά σίγουρα υπάρχουν και τα ειδικά, γι αυτό το λόγο και θα υπάρχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ μας εκπρόσωποι απ’ όλους τους Κλάδους.

ΕΡ: Σας λένε παιδιά του κομματικού σωλήνα. Εσείς από ποιο κομματικό σωλήνα ξεπηδήσατε;

Από κανέναν. Να σας ενημερώσω ότι υπηρέτησα στο ΓΕΑ και στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και προσφάτως ήμουν στο Σ.Γ.ΥΕΘΑ με το νυν Υπουργό κ. Καμμένο, απ΄ όπου με δική μου αναφορά αιτήθηκα την επιστροφή στην τωρινή μου Μονάδα, καθόσον τότε ασχολήθηκα ενεργά με τον ΣΕΕΝΣΑ.

Να τονίσω ότι μου είναι αδιάφορο τι κόμμα πιστεύει ο καθένας. Είναι προσωπική επιλογή του καθενός. Εδώ είμαστε για να ασχοληθούμε με τα προβλήματα που απασχολούν τα στελέχη των Ε.Δ. και όχι με τα πολιτικά πιστεύω του καθενός μας.
ΕΡ: Η ΠΟΕΣ σας λέει ψευδεπίγραφη Ομοσπονδία. Τι σχεδιάζετε να κάνετε με την ΠΟΕΣ;

 

Η ΠΟΕΣ είναι ένα αστικό σωματείο. Η Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ είναι η μόνη επαγγελματική Ομοσπονδία άρα οι θεσμικοί εκπρόσωποι των συμφερόντων των εν ενεργεία στρατιωτικών όπως προβλέπει ο νόμος 4407/2016.

Δηλαδή δύο διαφορετικοί κόσμοι. Όμως φαινόμενα με ανυπόγραφες και ανυπόστατες καταγγελίες, χαρακτηρισμούς ή υπονοούμενα για οποιοδήποτε συνάδελφο που πλήττουν τη διατήρηση της ενότητας και της ηρεμίας στις Ένοπλες Δυνάμεις, όπως αναφερθήκαμε και στο Δελτίο τύπου, θα τα αναλάβει άμεσα η ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη.

Θέλω να τονίσω όπως είχα πει και παλαιότερα, ότι αν κάποιοι εκλάβουν την ανοχή μας ως αδυναμία θα τους υπενθυμίσω ‘’ Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΥΝ ΤΗΝ ΥΒΡΗ. ΜΕΤΑ ΟΜΩΣ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΝΕΜΕΣΙΣ’’. Καλό θα είναι να το καταλάβουν όλοι αυτό.
ΕΡ: Υπάρχουν Ενώσεις – Ενότητες που γράφτηκαν στην Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ;

 

Να ξεκαθαρίσουμε ότι με βάση τον ισχύοντα νόμο η Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. είναι η μοναδική Ομοσπονδία για όλους τους εν ενεργεία στρατιωτικούς και για όλες τις πρωτοβάθμιες επαγγελματικές Ενώσεις.
Με αυτόν το γνώμονα ξεκινήσαμε καλώντας όλες τις Ενώσεις Περιφερειών- Περιφερειακών Ενοτήτων να πλαισιώσουν την Ομοσπονδία, χωρίς ίχνος διάκρισης και εσωστρέφειας.

Ήδη έχουν υπάρξει οι πρώτες επικοινωνίες μεταξύ συναδέλφων Προέδρων των Ενώσεων και δεν σας κρύβω ότι είμαστε πολύ αισιόδοξοι, για αυτό το νέο συλλογικό ξεκίνημα, χωρίς αποκλεισμούς και ρεβανσιστικές διαθέσεις.

Όλα από το μηδέν με καθορισμένη ημερομηνία για όλες τις πρωτοβάθμιες Ενώσεις την 24η Σεπτεμβρίου 2017 και για το συνέδριο της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. την 7η Οκτωβρίου 2017.
Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει μετά απ’ αυτές τις εξαγγελίες τις προθέσεις του όλου εγχειρήματος;
ΕΡ: Γιατί στείλατε επιστολή στον Καμμένο ζητώντας αλλαγή του Ε.Φ.Κ.Α, αντιπρόσωπο για τους απόστρατους συναδέλφους, ιστοσελίδα για τις Ενώσεις και τα 2/3 από τις εισφορές σ’ αυτές;

 

Απ. Θεωρούμε ότι είναι δίκαια και αυτονόητα τα αιτήματα μας και έπεται συνέχεια.

ΕΡ: Μετά από αυτές τις επιστολές τι;

 

Απ. Συνάντηση προσεχώς μ’ όλους τους πρόεδρους των Ενώσεων που θα εγγραφούν στην Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, για γνωριμία, ανταλλαγή απόψεων και σκέψεων για την πορεία που θα ακολουθήσει η Ομοσπονδία.
ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ