Προκαλεί η Τουρκία – Κάλεσαν τον Έλληνα ΑΚΑΜ για την «ΗΝΙΟΧΟΣ»

Η πολυεθνική άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ» ενόχλησε αυτή τη φορά την Τουρκία. Κάλεσαν τον Ακόλουθο Άμυνας της Ελλάδας για να του διαμαρτυρηθούν.

 

 

Η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί, σύμφωνα με πληροφορίες, κλήθηκε στην Άγκυρα ο Έλληνας Ακόλουθος Άμυνας όπου και του διαμαρτυρήθηκαν για τις πτήσεις των αεροσκαφών πάνω από ελληνικά νησιά, στο πλαίσιο της πολυεθνικής άσκησης «ΗΝΙΟΧΟΣ 2018».

Η Τουρκία διαμαρτυρήθηκε γιατί, σύμφωνα πάντα με την άποψή της, τα αεροσκάφη που συμμετήχαν στην πολυεθνική άσκηση, που συμμετείχαν έξι χώρες,  πέταξαν πάνω από νησιά του Αιγαίου, που η Τουρκία θεωρεί ως μη στρατιωτικοποιημένες ζώνες!

Η Άγκυρα με την στάση αυτή δείχνει για ακόμα μία φορά ότι επιχειρεί να δημιουργήσει και να κάνει καθεστώς τις «γκρίζες ζώνες» που θεωρεί ότι υπάρχουν στο Αιγαίο αμφισβητώντας ανοιχτά την κυριαρχία της Ελλάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στεφανής: Σήκωσαν F-16 για τον Α/ΓΕΣ οι Τούρκοι

Τη διάθεσή της η Τουρκία άλλωστε έδειξε με το χθεσινό περιστατικό όπου τουρκικά F-16 «παρενόχλησαν» το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής και τον μετέφερε σε Ρόδο, Ρω και Στρογγύλη.

Ωστόσο και αυτή η «παρενόχληση» απαντήθηκε με τον κατάλληλο τρόπο αφού ελληνικά F-16 έστειλαν από εκεί που ήρθαν τους ενοχλητικούς «γείτονες».

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ