Προκλητικός Ακσόι: Η Ελλάδα αγνοεί σκόπιμα τα δικαιώματα της Τουρκίας στη Μεσόγειο

ΥΠΕΞ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

«Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματά μας στην ανατολική Μεσόγειο με αποφασιστικότητα» αναφέρει ο εκπρόσωπος του τούρκικου ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι.

Την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών που καταδικάζει «τη νέα εξαγγελθείσα παράνομη γεώτρηση της Τουρκίας εντός της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας της Κυπριακής Δημοκρατίας», σχολίασε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι σήμερα Τρίτη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ, με τη σημερινή της ανακοίνωση, «η Ελλάδα δείχνει για μία ακόμη φορά, ότι έχει μία αντίληψη μακριά από τα δεδομένα και μία άδικη συμπεριφορά απέναντι στα προβλήματα της περιοχής μας».

«Η ελληνική/ελληνοκυπριακή πλευρά αγνοεί σκόπιμα την πραγματικότητα, ότι η χώρα μας έχει νόμιμα κυριαρχικά δικαιώματα στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, και ότι οι Τουρκοκύπριοι έχουν ίσα δικαιώματα στους πόρους γύρω από τη νήσο, ως συνιδιοκτήτες της», προσέθεσε ο Ακσόι, όταν ερωτήθηκε σχετικά από δημοσιογράφο.

Ακόμη, έκανε λόγο για «μαξιμαλιστική και αδιάλλακτη στάση του ελληνικού/ελληνοκυπριακού δίδυμου, η οποία κατά βάση απειλεί την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο».

«Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα τόσο της χώρας μας όσο και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (σ.σ. Κατεχόμενα) στην Ανατολική Μεσόγειο με αποφασιστικότητα», προσέθεσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ.

 

 

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ