Προκόπης Παυλόπουλος: Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο!

Μήνυμα στην Τουρκία από το Αιγαίο στέλνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας- Την ίδια ώρα, Τούρκοι δουλέμποροι αποβιβάζουν μετανάστες στην Παναγιά Οινουσσών!

 
 
Λίγες ώρες αφού Τούρκοι δουλέμποροι αποβίβασαν μετανάστες στη νησίδα “Παναγιά” Οινουσσών, η οποία είναι το επίκεντρο της τουρκικής προκλητικότητας τα δυο τελευταία χρόνια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος βρίσκεται στο πλευρό των νησιωτών.
Επισκέπτεται όλα τα νησιά που αντιμετωπίζουν την τουρκική προκλητικότητα και στέλνει αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία: “Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο” δήλωσε από την Κάσο και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει κάθε δικαίωμα να εξοπλίζει τα νησιά της. Την ίδια ώρα τείνει χείρα φιλίας στις γειτονικές χώρες, ζητώντας ταυτόχρονα τον σεβασμό και την εφαρμογή των διεθνών συνθηκών.
Στο πρόγραμμα της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωσης της Ικαρίας, περιλαμβάνονται και τα νησιά Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι, Χίος, Οινούσσες και Παναγιά, τα οποία βρίσκονται στο μάτι της Τουρκίας, με πολύ συχνές υπερπτήσεις και εικονικές προσβολές.
 

Μετανάστες στην Παναγιά Οινουσσών

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα “Αστραπάρης” δεκατρείς πρόσφυγες και μετανάστες αποβιβάσθηκαν περί τις 6 το πρωί του Σαββάτου, 15 Ιουλίου 2017, στην Παναγιά Οινουσσών, όπου κατά πάσα πιθανότητα τους μετέφερε διακινητής από τα τουρκικά παράλια.
Περί το μεσημέρι του Σαββάτου τους 13 πρόσφυγες και μετανάστες μετέφερε στο λιμάνι της Χίου το σκάφος 611 του λιμεναρχείου Χίου και εν συνεχεία μεταφέρθηκαν στην ΒΙΑΛ για καταγραφή και ταυτοποίηση.
Μαζί με την άφιξη αυτή από τις 15 Ιουνίου έως σήμερα έχουν φτάσει στη Χίο συνολικά 18 πρόσφυγες και μετανάστες, με αποτέλεσμα να έχει επέλθει σε σημαντικό βαθμό αποσυμφόρηση στις δύο δομές φιλοξενίας, στην Σούδα και στην ΒΙΑΛ.
https://youtu.be/fkdw1M9fJoc
 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ