Πρόσφυγες: Ανοίγει πάλι η Τουρκία την “κάνουλα” στο Αιγαίο;

Πρόσφυγες: Το ερώτημα εάν η Τουρκία ανοίγει και πάλι την “κάνουλα” στο Αιγαίο, προκύπτει άμεσα από τους αριθμούς των προσφύγων των τελευταίων 48 ωρών.


 

Επανέρχεται ο προσφυγικός “εφιάλτης” στο Αιγαίο; Οι απειλές της Τουρκίας ότι θα σπάσει τη συμφωνία με την ΕΕ για το προσφυγικό, έρχονται στο μυαλό όσων βλέπουν τους αριθμούς των προσφύγων που περνούν στα νησιά του Αιγαίου να αυξάνονται.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Αθηναϊκού πρακτορείου, αυξημένες ροές μεταναστών και προσφύγων σημειώνονται το τελευταίο 48ωρο στα νησιά του βορείου Αιγαίου. Από το πρωί της Παρασκευής μέχρι και σήμερα Κυριακή το πρωί στη Λέσβο πέρασαν 100 άτομα ενώ 230 άτομα πέρασαν στη Χίο. Στη Σάμο οι ροές ήταν μηδενικές.

Το γεγονός είχε αποτέλεσμα η Χίος να έχει σήμερα για πρώτη φορά περισσότερους από τη Λέσβο εγκλωβισμένους μετανάστες και πρόσφυγες οι οποίοι έχουν ζητήσει να εξετασθεί αίτημα ασύλου που έχουν υποβάλλει.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης βορείου Αιγαίου, συνολικά στα νησιά σε καταυλισμούς και άλλες δομές σήμερα βρίσκονται 8.607 άτομα. Από αυτά 3.390 στη Λέσβο, 3.490 στη Χίο και 1.727 στη Σάμο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ