Το προσφυγικό για ακόμα μια φορά μπαίνει στην πρώτη γραμμή της πολιτικής αντιπαράθεσης. Αυτή την φορά η καταγγελία αφορά 1100 «αόρατους πρόσφυγες».

«1.100 μερίδες σίτισης κάθε μέρα για “αόρατους” πρόσφυγες πληρώνει το ΥΠΕΘΑ » λέει η Κατερίνα Μάρκου και το προσφυγικό παίρνει για ακόμα μια φορά «φωτιά» με το ΥΠΕΘΑ να καλείται να απαντήσει στην καταγγελία που κάνει η βουλευτής.

Μάρκου για πρόσφυγες

Τι λέει η Κατερίνα Μάρκου

Η ερώτηση που πήγε στην Βουλή βασίζεται σε δημοσιεύματα και η Βουλευτής λέει πως με βάση αυτές τις πληροφορίες παρατηρείται πως ο στρατός προμηθεύεται μερίδες φαγητού για τους πρόσφυγες σε αριθμό που είναι μεγαλύτερος απο αυτόν που καταγράφεται τόσο στα κέντρα που διαμένουν πρόσφυγες, όσο και (προφανώς) σε κέντρα που είναι κλειστά.

Και άρα δεν διαμένει κανείς.

Συγκρίνοντας στοιχεία που δημοσιοποιεί το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) η Βουλευτής μιλάει για αποκλίσεις που μπορεί να φτάνουν τις 1.100 μερίδες φαγητού οι οποίες είναι άγνωστο που καταλήγουν.

‘Οπως μάλιστα υπογραμμίζει η τιμή για την ημερήσια σίτιση επι της οποίας γίνεται ο διαγωνισμός (κερδίζει η μεγαλύτερη έκπτωση) είναι στα 4,78 ευρώ.

Σημειώνεται πάντως οτι αξιωματικοί με τους οποίους μίλησε το ArmyNow.net υπογραμμίζουν πως στις συμβάσεις σίτισης που κάνει το υπουργείο Άμυνας υπάρχει ο όρος πως η Υπηρεσία διατηρεί μονομερώς το δικαίωμα να αυξομειώνει τον αριθμό των σιτιζόμενων και κατά συνέπεια των ημερήσιων μερίδων.

Οπότε η σύγκριση απλά των αριθμητικών στοιχείων των συμβάσεων και όσων μένουν στα κέντρα φιλοξενίας δεν αποτυπώνει πάντα την ακριβή εικόνα.

Μένει βέβαια να δούμε στην Βουλή ποια είναι τελικά η πραγματική εικόνα και ποιος έχει δίκιο.

Το σίγουρο είναι πως οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν φορτωθεί έναν μπελά για τον οποίον αντικειμενικά δεν έχουν κανέναν λόγο να τους απασχολεί πέρα απο τα καθήκοντα «αστυνόμευσης» των συνόρων και τις αποστολές έρευνας – διάσωσης όποτε αυτό είναι αναγκαίο.

Και δυστυχώς, παρά τους άπειρους υφιστάμενους φορείς που θα μπορούσαν και θα έπρεπε να πάρουν στους ώμους τους την υπόθεση δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ