Προσφυγικό: Αστυνομικός έπαθε εγκαύματα για να σώσει πρόσφυγα

Προσφυγικό: Την προσπάθεια συναδέλφου τους να σώσει πρόσφυγα ο οποίος απειλούσε να αυτοπυρποληθεί και υπέστη και ο ίδιος σοβαρά εγκαύματα επαινούν από την ΠΟΑΣΥ

«Καλούμε την πολιτεία να συναισθανθεί τις ευθύνες της θωρακίζοντας τον Έλληνα Αστυνομικό από τους κινδύνους που τον απειλούν καθημερινά» τονίζουν οι συνδικαλιστές της ΠΟΑΣΥ στην ανακοίνωση τους που περιγράφει ένα συγκλονιστικό συμβάν.

Το περιστατικό έγινε στην Χίο και πρωταγωνιστής του είναι στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. που αποσπάστηκε για το προσφυγικό από την έτσι και αλλιώς αποδεκατισμένη αστυνομική δύναμη της Θεσσαλονίκης.

«Ένας συνάδελφός μας που είναι αποσπασμένος από τη Θεσσαλονίκη στη Χίο για την αντιμετώπιση του «προσφυγικού», στην προσπάθειά του να σώσει τη ζωή ενός αλλοδαπού που απειλούσε να αυτοπυρποληθεί, υπέστη και ο ίδιος σοβαρά εγκαύματα» λέει η ΠΟΑΣΥ και εξηγεί πως έγιναν τα πράγματα και λίγο έλειψε να χαθεί ο συνάδελφος τους από την ζωή .

Αυτό όμως που τονίζεται είναι η αυτοθύσια του και η διάθεση προσφοράς στον συνάνθρωπο:

«Αψηφώντας το θάνατο, έθεσε πάνω από όλα την προστασία της ζωής του συνανθρώπου μας και έστειλε ως Έλληνας Αστυνομικός με αυξημένη την αίσθηση του καθήκοντος, μηνύματα αλτρουισμού και ανθρωπισμού.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρης Γερακαράκος επικοινώνησε τηλεφωνικά με το συνάδελφό μας που νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», του εξέφρασε την αμέριστη στήριξη, την ευαρέσκειά του και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.

Επίσης, άμεσα κινητοποιήθηκε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, η οποία τέθηκε στο πλευρό του για ό,τι ήθελε χρειαστεί» λένε οι συνδικαλιστές της ΠΟΑΣΥ και απευθύνουν με αφορμή τον τραυματισμό του συναδέλφου τους και πάλι έκκληση στην κυβέρνηση να τους προσέξει.

«Για άλλη μια φορά καλούμε την πολιτεία να συναισθανθεί τις ευθύνες της θωρακίζοντας τον Έλληνα Αστυνομικό από τους κινδύνους που τον απειλούν καθημερινά.

Η αναγνώριση της επικινδυνότητας του λειτουργήματος και η ενίσχυσή του με θεσμικά και οικονομικά μέτρα εξακολουθεί να είναι το μεγάλο ζητούμενο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ