Προσφυγικό: Έλληνας υπουργός έχασε τον ύπνο του

Το προσφυγικό ανησυχεί την κυβέρνηση. Ειδικά μετά τις απειλές της Τουρκίας που έρχονται σε μια εποχή που ο καιρός φτιάχνει και γίνεται ευκολότερο να φτάσουν πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Η Τουρκία είναι αποφασισμένη όπως όλα δείχνουν να ανοίξει την κάνουλα και να αφήσει τις προσφυγικές / μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη, μέσω της Ελλάδας, να αυξηθούν και πάλι.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στον ΣΚΑΙ παραδέχτηκε πως το προσφυγικό τον απασχολεί και πως έχει χάσει τον ύπνο του ενώ στηλίτευσε και την στάση της Ευρώπης.

Ο ίδιος αποκάλυψε μάλιστα πως έχει πει σε ομολόγους του, οτι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια στην αντιμετώπιση απελπισμένων ανθρώπων που έχουν αποφασίσει να περάσουν την θάλασσα.

Όπως είπε στους ομολόγους του υπουργούς, ο υπουργός Ναυτιλίας οι τρόποι αντιμετώπισης είναι δυο.

Να τους σώσεις ή να τους βουλιάξεις. Ο δεύτερος προφανώς είναι έξω απο κάθε συζήτηση. Οπότε όσο η Τουρκία κάνει τα στραβά μάτια το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή θα σπεύδει σε βοήθεια αυτών που στέλνουν οι Τούρκοι.

Οι πιο πρόσφατες αποστολές του Λ.Σ. για το προσφυγικό

Στα πιο πρόσφατα περιστατικά το Λ.Σ. – ΕΛΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και διέσωσε είκοσι έξι (26) πρόσφυγες  στη θαλάσσια περιοχή ν. Παναγιάς Οινουσσών Χίου.

Παράλληλα τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής προχώρησαν και στη σύλληψη του 33χρονου αλλοδαπού διακινητή τους.

Επίσης στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα έξι (56) προσφύγων προέβη πλωτό σκάφος της δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ”ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2017”.

Το πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης το πλήρωμα του σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σκάλας Συκαμινέας Μυτιλήνης.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ