Λίβυοι κομάντος έκαναν απόβαση στην Κρήτη! Τι συμβαίνει;

Λίβυοι κομάντος έκαναν απόβαση στην Κρήτη! Δείτε γιατί ήρθαν στην χώρα μας και τι πρόκειται να κάνουν το επόμενο διάστημα

Το δεύτερο «πακέτο» Λίβυων, στελεχών της ακτοφυλακής και του Πολεμικού Ναυτικού της Λιβυής, βρίσκεται εδω και λίγες ημέρες στην Κρήτη προκειμένου να περάσει ετοιμοπόλεμο στην SOPHIA της EUNAVFOR MED στο Κέντρο Εκπαιδεύσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ).

Στόχος μέσα απο την εκπαίδευση τους να φτιαχτεί μια νέα μαγιά Λίβυων αξιωματικών που θα μοιραστούν σε διάφορα σημεία της Μεσογείου και εν συνεχεία θα μεταφέρουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους και αλλού για αυτό και οι εκπαιδευόμενοι είναι ανώτεροι αξιωματικοί.

Η συμφωνία για την εκπαίδευση έγινε πέρυσι το καλοκαίρι ανάμεσα στον υποναύαρχο Enrico Credendino και τον αρχηγό της ακτοφυλακής της Λιβυής Abdalh Toumia.

Τι μαθαίνουν οι Λίβυοι

Όπως και οι πρώτοι 78 αξιωματικοί έτσι και οι τωρινοί θα εκπαιδευτούν σε θέματα ακτοφυλακής. Στην αντιμετώπιση κυρίως του λαθρεμπορίου αλλά και στην καταστολή αποστολών παράνομης μετανάστευσης. Δηλαδή στο να εμποδίσουν δουλέμπορους να φτάσουν στην Ελλάδα απο την Λιβυή. Επίσης μεγάλο μέρος την εκπαίδευσης τους θα έχει να κάνει (καθώς η Λιβύη ξαναγίνεται «κανονικό κράτος») με την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας στα εθνικά χωρικά της ύδατα και με την εκτέλεση αποστολών έρευνας και διάσωσης.

Επιτυχίες της EUNAVFOR MED στην καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων

Ήδη στο πλαίσιο της SOPHIA έχει ληφεί δράση σε 101 περιπτώσεις όπου υπήρχε υποψία για την πραγματοποίηση δουλεμπορικών ταξιδιών απο σκάφη που αναχώρησαν απο την Λιβυή, συνολικά 380 πλωτά κατασχέθηκαν και οδηγήθηκαν για φύλαξη και καταστροφή στην Ιταλία.

Στην επιχείρηση μετέχουν 24 ακόμα κράτη περα απο την Ελλάδα, συνολικά σε κάθε φαση μετέχουν 6 πλοία με τα ελικόπτερα τους και ο ορίζοντας ολοκλήρωσης αυτής της φάσης τοποθετείται στο τέλος του Ιουλίου του 2017.

Η προστασία της Μεσογείου απαιτεί τεράστια αποθέματα δύναμης και ικανότητες που μπορούν να τα βγάλουν πέρα και με τα στοιχεία της φύσης τα οποία όπως μπορεί να δείξει και το βίντεο απο επιχείρηση της SOPHIA δείχνουν συχνά την ισχύ τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ